O nouă ARMĂ pentru militarii americani, IMPRIMANTA 3D portabilă
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Imprimanta va putea fi extrem de utilă pe teren
Imprimanta va putea fi extrem de utilă pe teren
Departamentul Apărării al SUA a încheiat un contract cu liderul global în imprimante 3D industriale cu nisip și metal, ExOne Company.

Scopul contractului este de a dezvolta o ”fabrică” de imprimare 3D autonomă care să funcționează dintr-un container de transport maritim.

Contractul de 1,6 milioane de dolari își propune să creeze facilități de imprimare 3D mai robuste și portabile care pot fi implementate ori de câte ori sunt necesare pentru o mare varietate de scopuri axate pe nevoile militare, cum ar fi producerea de componente de rezervă.

Capsulele de imprimare 3D vor fi adăpostite în containere de transport obișnuite de până la 40 de metri (12 metri) lungime, vor fi ușor și rapid de instalat și nu vor necesita o cantitate imensă de cunoștințe tehnice pentru a le manevra. Pentru a face acest lucru, ExOne dezvoltă o ”ediție militară” a tehnologiei sale de imprimare 3D cu jet de liant.

Citește și: USS Gerald R. Ford, cel mai scump portavion, dă rateuri

Viitoarea versiune militară a ExOne va fi în continuare capabilă să imprime folosind peste 20 de metale diferite, ceramică sau materiale compozite, dar va fi mai robustă, cu stilul de caroserie specific și alte caracteristici specifice armatei.

Diferite utilizări pentru imprimarea 3D 

Prin crearea unor astfel de facilități de imprimare 3D la fața locului, problemele care apar în timpul unor crize pot fi rezolvate mai repede și la un cost mai mic. Ceea ce poate dura uneori săptămâni sau luni până la sosirea pieselor de schimb ale instrumentelor militare deteriorate, în acest caz piesele poa fi gata acum în doar câteva ore.

Contractul dintre Departamentul Apărării al SUA și ExOne nu este primul de acest fel. Se vorbește de astfel de utilizări de ceva timp, iar pușcașii marini din SUA au avut chiar și propriul container de imprimare 3D, X-FAB. Mai mult, Marina olandeză și-a prezentat recent containerul de transport pliabil cu imprimare 3D pentru a imprima piese de schimb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel