O nouă zi de doliu pe bursele americane. O posibilă bulă hi-tech
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 33.171,37 puncte, în creştere cu 98,49 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,30%, ajungând la valoarea de 33.171,37 puncte, în creştere cu 98,49 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Criza de pe piaţa bursieră din America continuă pentru a doua zi consecutiv, în condiţiile în care marile companii americane, în special cele de tehnologie, înregistrează pierderi semnificative.

Indicele Nasdaq a înregistrat scăderi de până la 3,77%, în timp ce Dow a scăzut cu 1,72%, iar S&P 500 cu 2,32%.

”Ceea ce se întâmplă pe pieţele bursiere este o corecţie care trebuia să vină de mult, iar marile companii din tech conduc scăderile”, spune Jeffrey Halley, senior market analyst, pentru Marketwatch.

Scăderea din ultimele 2 zile vine după o lungă perioadă intensă de creştere, în special pentru acţiunile din tehnologie, în contextul pandemiei COVID-19.

”În timp ce vânzările masive pe burse provoacă panică pe Wall Street şi readuc în discuţie o posibilă bulă hi-tech, noi credem că avansul din sectorul de tehnologie este în continuare fără precedent, iar pandemia COVID îl accelerează cu până la 2 ani în unele cazuri”, a spus Dan Ives, analist la Wedbush Securities. El susţine că retragerile şi corecţiile precum cele din ultimele zile reprezintă de fapt oportunităţi de investiţii.

Bursele mondiale au scăzut vineri şi sunt pe cale să înregistreze cea mai slabă evoluţie din ultimele două luni, în timp ce câştigurile în obligaţiuni şi dolarul au fost modeste, în aşteptarea datelor privind locurile de muncă din SUA, relatează Reuters.

NEBUNIE la burse! Paul Krugman: Goana după momentul oportun

Indicele paneuropean STOXX 600 a avut o evoluţie lipsită de vlagă, după ce şi-a revenit mai devreme din cea mai proastă zi din mai mult de o lună, pe fondul prăbuşirii companiilor din tehnologie pe Wall Street de joi.

Comenzile germane de bunuri industriale au crescut cu 2,8% sub estimări, subminând speranţele de redresare pentru cea mai mare economie din Europa.

Indicele MSCI al acţiunilor din Asia-Pacific cu excepţia fara Japoniei a scăzut cu 1,3% şi încheie perioada de evoluţie favorabilă din ultimele şase săptămâni cu cea mai mare pierdere săptămânală din aprilie. Indicele japonez Nikkei s-a închis cu o scădere de 1,1%.

Indicele de mondial MSCI, care urmăreşte acţiunile din 49 de ţări şi care atinsese niveluri record joi, a scăzut cu 0,2%.

Euro, care a scăzut de la un maximul pe 28 de luni de peste 1,20 dolari, pare să se fi calmat şi s-a stabilizat la 1,1852 dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel