O veche boală mortală pândește odată cu redeschiderea clădirilor comerciale
Autor: Oana Pavelescu pe 20 iun, 13:08 | Declarația zilei

Clădirile de birouri pot fi focare de infecție pentru o altă temută boală

Asigurătorii comerciali examinează eforturile administratorilor de clădiri de a evita focarele bolii Legionella, în timp ce se deschid din nou săli de cinema, săli de sport, școli și birouri care au stat închise timp de luni de zile din cauza pandemiei coronavirusului, notează Reuters.

Odată cu redeschiderea clădirilor de birouri, o boală veche ar putea afecta lumea, un lucru la care sunt foarte atenți asigurătorii.

Este vorba despre temuta și letala Boală a legionarilor sau Legionella, o altă veche pneumonie care este provocată de bacili gram-negativi.

Legionelele sunt foarte larg răspândite în natură mai ales în medii apoase (lacuri, râuri ori soluri umede) și sunt capabile să supraviețuiască în condiții foarte variate (conducte de aer condiționat și turnuri de răcire a apei potabile, rețeaua instalațiilor de apă caldă, umidificatoare de aer, bazine de scurgere, echipamente tehnico-medicale din spitale). 

"Legionella ar putea fi cea mai mortală boală care se transmite  prin apă în SUA și care acum este o altă consecință mortală a COVID", spune Veronica Benzinger, liderul grupului de servicii de mediu pentru brokerul de asigurări Aon PLC.

Oprirea activității întreprinderilor și școlilor a generat o cantitate uriașă de apă stătută în clădirile nefolosite ceea ce a devenit un teren propice pentru reproducerea bacteriilor Legionella care se poate răspândi prin toalete și instalațiile de climatizare sau aerul condiționat.

Citește: Acțiunile Gilead scad din cauza rezultatelor modeste ale Remdesivir

Marile clădiri de birouri și fabricile au personal de întreținere care ar fi trebuit să asigure fluxul apei pe parcursul pandemiei. 

Pentru ca aceste clădiri să nu devină focare de infectare cu Legionella, toate conductele trebuie spălate și igienizate același lucru trebuind să fie făcut și pentru turnurile de răcire folosite pentru răcirea apei.

Bacteriile și boala își iau numele dintr-un focar care a izbucnit în timpul unei convenții a Legiunii Americane din 1976, care a avut lco într-un hotel din Philadelphia. În cele din urmă, bacteriile au fost descoperite în turnul de răcire al sistemului de aer condiționat al hotelului.

Aproape 50.000 de persoane au fost infectate cu boala Legionarilor între 2000 și 2015, potrivit Centrelor din SUA pentru controlul și prevenirea bolilor.

Asigurătorii țin cont de acest risc în relațiile cu clienții industriali mai ales în contextul pandemiei actuale.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele