O veche boală mortală pândește odată cu redeschiderea clădirilor comerciale
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Clădirile de birouri pot fi focare de infecție pentru o altă temută boală
Clădirile de birouri pot fi focare de infecție pentru o altă temută boală
Asigurătorii comerciali examinează eforturile administratorilor de clădiri de a evita focarele bolii Legionella, în timp ce se deschid din nou săli de cinema, săli de sport, școli și birouri care au stat închise timp de luni de zile din cauza pandemiei coronavirusului, notează Reuters.

Odată cu redeschiderea clădirilor de birouri, o boală veche ar putea afecta lumea, un lucru la care sunt foarte atenți asigurătorii.

Este vorba despre temuta și letala Boală a legionarilor sau Legionella, o altă veche pneumonie care este provocată de bacili gram-negativi.

Legionelele sunt foarte larg răspândite în natură mai ales în medii apoase (lacuri, râuri ori soluri umede) și sunt capabile să supraviețuiască în condiții foarte variate (conducte de aer condiționat și turnuri de răcire a apei potabile, rețeaua instalațiilor de apă caldă, umidificatoare de aer, bazine de scurgere, echipamente tehnico-medicale din spitale). 

"Legionella ar putea fi cea mai mortală boală care se transmite  prin apă în SUA și care acum este o altă consecință mortală a COVID", spune Veronica Benzinger, liderul grupului de servicii de mediu pentru brokerul de asigurări Aon PLC.

Oprirea activității întreprinderilor și școlilor a generat o cantitate uriașă de apă stătută în clădirile nefolosite ceea ce a devenit un teren propice pentru reproducerea bacteriilor Legionella care se poate răspândi prin toalete și instalațiile de climatizare sau aerul condiționat.

Citește: Acțiunile Gilead scad din cauza rezultatelor modeste ale Remdesivir

Marile clădiri de birouri și fabricile au personal de întreținere care ar fi trebuit să asigure fluxul apei pe parcursul pandemiei. 

Pentru ca aceste clădiri să nu devină focare de infectare cu Legionella, toate conductele trebuie spălate și igienizate același lucru trebuind să fie făcut și pentru turnurile de răcire folosite pentru răcirea apei.

Bacteriile și boala își iau numele dintr-un focar care a izbucnit în timpul unei convenții a Legiunii Americane din 1976, care a avut lco într-un hotel din Philadelphia. În cele din urmă, bacteriile au fost descoperite în turnul de răcire al sistemului de aer condiționat al hotelului.

Aproape 50.000 de persoane au fost infectate cu boala Legionarilor între 2000 și 2015, potrivit Centrelor din SUA pentru controlul și prevenirea bolilor.

Asigurătorii țin cont de acest risc în relațiile cu clienții industriali mai ales în contextul pandemiei actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel