Obligațiunile Raiffeisen Bank, tranzacționate pe bursa de la București
Autor: Matei Ion pe 14 mai, 09:58 | Declarația zilei

Obligaţiunile corporative negarantate subordonate în lei emise de Raiffeisen Bank (RBRO29) intră la tranzacţionare

Obligaţiunile corporative negarantate subordonate în lei emise de Raiffeisen Bank (RBRO29) vor intra la tranzacţionare, joi, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unui comunicat al BVB.

"Obligaţiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind şi diversificând poziţia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienţii săi în perioada dificilă pe care o traversăm şi va contribui la finanţarea sustenabilă a economiei româneşti", a declarat James Stewart, vicepreşedinte Trezorerie şi Pieţe de Capital Raiffeisen Bank.

Citește: Companii energetice şi de utilităţi, evoluție pozitivă la Bursă

În premieră pentru piaţa de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligaţiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane lei şi un cupon de 3,5% peste ROBOR la 3 luni. Investitori unici au fost două instituţii financiare internaţionale: International Finance Corporation (IFC) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).Banca a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligaţiunilor pe 6 mai 2020.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele