Urmărește dezbaterea live

Ofertă de 7,5 miliarde euro pentru Lamborghini. Cine dă atât
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Este un consorțiu european
Este un consorțiu european
Grupul auto german VW Group a primit o ofertă de 7,5 miliarde de euro pentru marca de automobile sport Automobili Lamborghini de la consorţiul anglo-suedez Quantum Group AG, susţine publicaţia de specialitate Autocar.

Potrivit Autocar, oferta ar fi fost înaintată într-o scrisoare de intenţie trimisă la începutul acestei luni către Volkswagen Group, în care sunt precizaţi termenii privind preluarea Automobili Lamborghini de către Quantum Group AG. Oferta non-angajantă făcută de Quantum Group AG este primul pas înaintea de debutul discuţiilor cu Volkswagen Group şi derularea operaţiunilor de due diligence.

Automobili Lamborghini este controlat de divizia Audi, parte a grupului Volkswagen. Fondat de Ferruccio Lamborghini în anul 1963, printre modelele actuale ale constructorului italian se numără Huracan, Aventador şi Urus, care se bazează toate pe componente produse de Volkswagen Group.

Potrivit unei strategii intitulate Outlook 2030, Quantum Group AG vrea să facă din marca Lamborghini "un pionier al inovaţiei prin implementarea de noi tehnologii curate de propulsie". Planul de afaceri prezentat de consorţiul anglo-suedez în scrisoarea de intenţie prevede o creştere a volumului producţiei precum şi o "soluţie de vehicul electric" pentru Lamborghini până în 2025.

Citește și China: Volkswagen AG lansează un nou MODEL

Audi a preluat Automobili Lamborghini în anul 1998 de la Megatech, o companie din Indonezia, pentru 110 milioane de dolari. Primele semnale sugerează că Volkswagen Group este interesat să vândă Lamborghini dar un purtător de cuvânt de la Aud contactat de Autocar a spus: "Lamborghini nu este de vânzare".

În 2020, Lamborghini a vândut 7.430 de vehicule, mai puţin faţă de numărul record de 8.205 de unităţi vândute în 2019. În pofida acestei scăderi, atribuite perioadei de 70 de zile în care uzina de la Sant'Agata a fost închisă din cauza pandemiei, profiturile realizate de Lamborghini au crescut în contextul unei cifre de afaceri de 1,61 miliarde de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel