Oleg Roibu (eMAG): Aproximativ 2.000 de companii românești exportă prin intermediul platformelor eMAG
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Cumpărăturile online devin din ce în ce mai facile
Cumpărăturile online devin din ce în ce mai facile
Oleg Roibu - general counsel eMAG Group, a vorbit despre modul în care ecosistemul companiei a sprijinit şi sprijină în continuare IMM-urile din România să facă afaceri în ţară dar și peste hotare, cum ar fi în Bulgaria sau Ungaria dar și provocările legislative din Uniunea Europeană.

Oleg Roibu, a declarat, cu ocazia Zilei naționale a comerțului electronic că există 36.000 de IMM-uri românești care ”vând pe platformele noastre în România, Bulgaria și Ungaria. Noi suntem o soluție pentru companiile din România. Ne este clar că o mare parte din retail-ul autohton și regional se desfășoară online, iar marketplace-ul nostru este una dintre soluții”

Oleg Roibu a mai spus că aproximativ 2.000 de companii românești vând în Bulgaria și în Ungaria prin intermediul platformelor eMAG, ecosistemul având în centrul său clientul.

„Tot ceea ce facem se orientează spre client. Este adevărat că în această perioadă mediul digital, platformele de comerț electronic, magazinele de comerț electronic, au fost cea mai potrivită soluție și a trecut și testul de reziliență, test de reziliență pe care eMAG îl trece o data pe an de black friday”, a mai spus el. 

Reprezentantul eMAG a explicat că compania are în se confruntă cu provocarea de a se adapta la cerințele legislațiilor din statele UE, uneori fiind destul de dificil din cauza diferențelor semnificative între țările Uniunii. 

„Există mai multe proiecte de armonizare a legislațiilor la nivel european, cu toate acestea evoluția este una lentă. Avem politica pieței unice digitale care a mai rezolvat din probleme. Directivele europene sunt transpuse diferit în diversele state membre. Pentru noi este foarte important să avem un cadru legal predictibil și armonizat. Noi dezvoltăm tehnologie în România și în momentul în care vrei să expui această tehnologie în Bulgaria, Ungaria, Polonia sau în alte țări din regiune ideal ar fi să nu fie nevoie să o adaptezi. În acest sens, mizăm pe instituții și pe statul român în discuțiile la nivel european în direcția armonizării legislative în piața unică”, a explicat Roibu. 

Citește și: Câștigătorii crizei de semiconductori: Profituri ridicate pentru TSMC, liderul mondial de microcipuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel