OMS a ajuns la fundul sacului? Cere bani de la oameni pentru vaccin
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT / Este necesar să izolăm un nebun
Preşedintele ceh: Rusia ar trebui deconectată de la sistemul financiar SWIFT / Este necesar să izolăm un nebun
Oamenii din lumea întreagă sunt încurajaţi să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin anti-COVID-19, în cadrul unei iniţiative coordonate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) ce prevede strângerea de fonduri suplimentare pentru dispozitivul internaţional COVAX, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la seruri dezvoltate împotriva noului coronavirus, informează Reuters.

Lansând campania "Go Give One", miercuri, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus a spus că noua iniţiativă va permite oricărei persoane din lume care doreşte "să ia parte la vaccinarea populaţiei mondiale să participe la acest lucru printr-o simplă donaţie" şi, în timp, să contribuie la încheierea pandemiei de COVID-19.

OMS estimează că suma de 7 dolari va acoperi costurile legate de cumpărarea şi livrarea unei doze de vaccin pentru o persoană care trăieşte într-o ţară cu venituri mici.

Campania vizează, totodată, obţinerea de fonduri de la companii ai căror angajaţi şi clienţi fac la rândul lor astfel de donaţii.

"Cea mai bună cale pentru a ieşi din această pandemie este de a obţine vaccinuri pentru toată lumea, începând cu angajaţii din domeniul medical şi pentru persoanele cele mai vulnerabile din lume", a declarat directorul general al OMS.

Campania urmează să fie lansată treptat în ţările lumii pe parcursul acestui an, începând cu Marea Britanie, Statele Unite, Israel şi Kenya. Iniţiativa este sprijinită de organizaţii de caritate şi companii internaţionale şi beneficiază deja de o platformă online proprie, care poate fi accesată la adresa www.gogiveone.org.

Dispozitivul COVAX intenţionează să asigure 2 miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărace până la sfârşitul anului 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel