OMS, anunţul aşteptat de toată planeta: Pandemia ar putea fi pusă sub control în martie 2022
Autor: Antonia Popescu pe 17 sep, 11:03 | Mutarea zilei

OMS, anunţul aşteptat de toată planeta: Pandemia ar putea fi pusă sub control în martie 2022

Pandemia covid-19 s-a soldat cu peste 4,6 milioane de morţi în lume, relatează AFP, care prezintă noi măsuri, noi bilanţuri şi un rezumat al ultimelor evoluţii.

Directorul Departamentului de Sănătate Publică și Mediu al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), María Neira, consideră că, dacă vaccinarea progresează ca şi până acum, pandemia COVID- 19 ar putea fi pusă sub control în martie 2022, anunţă DW.

În declarațiile făcute postului de radio RAC1, endocrinologul asturian a recunoscut că sfârșitul pandemiei „este din ce în ce mai vizibil”, dar a reamintit că este necesar să se profite pentru a schimba modelul actual de viață şi pentru a nu face aceleași greșeli.

Amenzi usturătoare pentru românii care nu își montează repartitoare

„Doi ani este o perioadă pe care ne-am stabilit-o singuri și va fi cu siguranță o perioadă rezonabilă. Dacă vom fi vaccinați cu viteza cu care s-a făcut până acum, am putea vedea ieșirea din această situație extraordinară chiar mai devreme”, a spus medicul spaniol.

Neira crede că „sfârșitul începe să fie din ce în ce mai prezent, dar când ieșim din pandemie trebuie să profităm pentru a fi mai buni și să nu uităm aceste lecții”.

„De asemenea, trebuie să profităm pentru ca această normalitate să fie o îmbunătățire a condițiilor de viață. Ar trebui să ne revizuim puțin modalitățile de consum, producție și stil de viață, astfel încât sănătatea noastră să fie mult mai protejată”, a declarat șefa Sănătăţii Publice de la OMS.


Mutarea zilei Vezi toate articolele