„Oportunitățile economiei circulare pentru IMM-urile din regiunea Mării Negre”, în organizarea CCIR
Autor: Crişan Andreescu
Data actualizării:
Data publicării:
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR), împreună cu Institutul de Economie Circulară și Mediu “Ernest Lupan” și în parteneriat cu Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ministerul Afacerilor Externe și Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie organizează, în data de 24 iunie, conferința online „Oportunitățile economiei circulare pentru IMM-urile din regiunea Mării Negre”.

Evenimentul este organizat în contextul în care CCIR deține, în semestrul I al anului 2020, Președinția-în-Exercițiu a Consiliului de Afaceri al Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră.

Temele propuse vizează efectele provocate de COVID-19 asupra economiilor din Uniunea Europeană și regiunea extinsă a Mării Negre în procesul de tranziție ecologică, precum și prevederile Pactului Ecologic European. Scopul acestei conferințe este creșterea nivelului de conștientizare cu privire la utilizarea eficientă a resurselor, prin asigurarea unei tranziții către o economie circulară și verde. De asemenea, se urmărește identificarea oportunităților rezultate din aplicarea principiilor economiei circulare, cu efect asupra creșterii competitivității, gradului de inovare și progres tehnologic în rândul antreprenorilor din regiunea extinsă a Mării Negre.

Participarea la eveniment este gratuită, persoanele interesate vor trebui să se înregistreze online, accesând acest link:

https://myconnector.ro/register-ticket/the-opportunities-of-circular-economy-for-smes-in-the-black-sea-region/329?data=eyJ0aWNrZXRzIjp7IjEwMTMiOjF9fQ==

 

Ce reprezintă Pactul Ecologic European

 

Pactul Ecologic European oferă o foaie de parcurs care conține acțiuni menite să încurajeze utilizarea eficientă a resurselor prin trecerea la o economie circulară curată și să pună capăt schimbărilor climatice, să inverseze declinul biodiversității și să reducă poluarea.

Acest pact prezintă investițiile necesare și instrumentele de finanțare disponibile și explică modul în care se va asigura o tranziție justă și favorabilă incluziunii. Pactul Ecologic European acoperă toate sectoarele economiei, în special transporturile, energia, agricultura, clădirile și sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor și produselor chimice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel