Orban, RĂSPUNS pentru Lazea: Poate se referă la SALARIILE angajaților din BNR
Autor: Dana Mihai pe 20 noi, 17:33 | Articole recomandate

Orban: În perioada 2021-2030 România va beneficia de 6 miliarde de euro

Premierul Ludovic Orban a pregătit o lovitură pentru economistul șef al BNR și spune că va crește salariile bugetarilor, asta chiar dacă în programul de guvernare al celor de la PNL prezentat ieri, nu exista nici o mențiune în acest sens.

Ieri, Valentin Lazea, economistul șef al BNR cerea reducerea programului de lucru la 4 zile pentru bugetari și implicit scăderea salariului cu 20%, creșterea taxelor pe proprietate și eliminarea facilităților fiscale pentru IT-iști, dar și pentru construcții.

Covid-19. Medicamentul MINUNE pentru persoanele în vârstă

"Cred că economistul șef al Băncii Naționale, poate se referă la salariile angajaților din BNR. În ceea ce privește salariile în toate instituțiile, în școli, în toate instituțiile publice, sunt stabilite prin lege. Sigur că noi avem în programul de guvernare optimizarea aparatului guvernamental, simplificarea procedurilor, schimbarea sistemului de evaluare a angajaților în sectorul public astfel încât să fie premiați cei care au rezultate și să nu fie premiați cei care nu au rezultate.", a declarat Ludovic Orban.

"Trebuie să trecem de acest tip de declarații. România va avea de absorbit 80 de miliarde de euro, avem finanțări asigurate și prin contracte negociate cu Banca Mondială, cu Banca Europeană de Investiții, cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare. Va fi enorm de muncă în următorii ani. Oricine vrea să muncească va avea de lucru. Nu există niciun fel de risc în această privință. Obiectivul nostru nu este să umblăm și să tăiem salariul, obiectivul nostru este să creștem veniturile românilor, în conformitate cu activitatea efectivă care este depusă de angajații din sectorul public.", a mai adăugat Orban

 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele