Ordonanța privind compensarea va avea și măsuri de PLAFONARE. Cîțu: Amendăm OUG-ul
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Conducerea PNL a luat decizia de amenda proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie în sensul amânării plăţii facturilor acolo unde este posibil şi al plafonării acestor preţuri, a anunţat, vineri, preşedintele partidului, premierul interimar Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, Biroul Executiv a luat decizia ca PNL să amendeze Ordonanţa Guvernului care introduce compensarea facturilor cu mai multe facilităţi.

"În primul rând, i-am rugat pe colegii mei, decizia a fost să introducem şi amânarea facturilor, acolo unde se poate. În acelaşi timp, vom avea şi un amendament cu plafonarea preţurilor. Este foarte important de ştiut că aceste măsuri sunt pentru clienţii casnici şi pentru clienţii non-casnici, deci nu doar pentru persoane fizice, ci şi pentru IMM-uri. Este foarte important să înţelegem că aceste măsuri se vor folosi pentru toată lumea", a afirmat Câţu, după şedinţa conducerii PNL.

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, a declarat că, săptămâna viitoare, PNL ar urma să facă amendamente la proiectul de lege privind OUG referitoare la compensarea preţurilor la energie prin care să introducă şi o măsură privind plafonarea. 

"Mie mi se pare greu de făcut acest lucru, pentru că lasă la latitudinea furnizorilor creşterea preţului, complet necontrolat, fără absolut niciun control, ştiind că vor fi tot timpul despăgubiri de la bugetul de stat şi o plafonare şi pentru cei cu venituri foarte mari şi pentru cei cu venituri mici şi medii nu mi se pare justificată. Da, măsura plafonării, am spus-o (...) dorim să face plafonare, să punem un plafon superior la ordonanţa de compensare", a explicat Popescu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Întrebat de ce nu amendează proiectul PSD privind plafonarea, el a punctat: "Avem proiectul nostru de lege, ordonanţa care este în Parlament se discută şi acolo o să punem amendament de plafonare a preţurilor".

Ministrul a susţinut că urmează să fie discutat şi un mecanism de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili.

Hidroelectrica iese la atac: Furnizorii de energie refuză să cumpere electricitate mai ieftină, pe termen lung

"La nivelul Comisiei Europene se discută, în principiu, despre consumatorul vulnerabil, există posibilitatea, obligativitatea nedeconectării consumatorilor vulnerabili, o avem în lege. Dacă premierul a anunţat acest lucru, sigur că o să discutăm acest mecanism şi există posibilitate, de exemplu, de amânare a facturilor la plată pentru cei vulnerabili, dacă nu au posibilitate să plătească, în compensare cu datorii la bugetul de stat ale furnizorilor, în sensul că soldul acela se va regăsi într-o parte. Nu putem obliga furnizorii, dar statul, dacă doreşte să ia această măsură, poate să identifice această soluţie, vă dau un exemplu", a indicat Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel