PALATUL lui Putin, în INTERIOR. Nu o să vă vină SĂ CREDEȚI VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ce au găsit jurnaliștii înăuntru, este cu adevărat surprinzător
Ce au găsit jurnaliștii înăuntru, este cu adevărat surprinzător
”Palatul” din Ghelendjik, situat în mijlocul unei păduri undeva la Malul Mării, într-o zonă considerată sensibilă, nu departe de câteva obiective militare strategice, a revenit recent în atenția opiniei publice, după ce a făcut multă vâlvă prin anii 2011-2012, dar într-un dosar de corupție, cu implicarea mai multor firme de construcție. Atunci s-a spus că este o încercare de a mai băga la închisoare niște oligarhi. Acum, imobilul, cu adevărat impresionant, a devenit ”Palatul lui Putin”. Jurnaliștii ruși au pornit în căutarea ”discotecii subacvatice”, a ”camerei cu noroi” și a piscinei în care s-a scăldat liderul de la Kremlin.

Pe teren însă, lucrurile s-au dovedit surprinzătoare. Pentru că uriașa clădire se află în etapa zero de construcție. În orice caz, așa se vede din reportajul jurnaliștilor ruși de la canalul Mash, de pe rețeaua socială Telegram. 

”Vizitatorii sunt întâmpinați de o poartă fără uși. Nu există. La fel cum nu există nici Vulturul cu coroană, copia celui de la Palatul de Iarnă din Sankt-Petersburg, impunătoarea reședință a țarilor ruși din orașul de pe Neva. În schimb, sunt foarte multe materiale de lucru și mult, mult beton. De fapt, construcția se află în faza zero de realizare”, se spune în materialul video. 

Jurnaliștii au fost însoțiți de un reprezentant al serviciului de control tehnic, care supraveghează lucrările de construcție de mai bine de șase ani. Ziariștii au reușit să vadă 16 încăperi identice: ”o cameră de beton lângă altă cameră de beton”. Acolo unde s-a spus că s-ar afla sauna lui Putin, este sala unde lucrătorii mănâncă, își schimbă hainele și încălțările. 

În ceea ce privește ”camera cu noroi”, este goală și, deocamdată, fără nici o destinație anume, iar în locul ”discotecii subacvatice” este prevăzută o fântână arteziană, care nu este încă, dar sunt o grămadă de scânduri, cabluri, lăzi și un anunț: ”prizele nu funcționează”. 

Citește și FSB păzește ”Palatul lui Putin” de serviciile secrete ale NATO

”În jur o grămadă de muncitori. La fiecare pas, alții. Câți sunt nu am întrebat. Cât ne-am plimbat, oamenii și-au văzut de treabă: au măsurat, au tăiat, au montat”, a precizat autorul reportajului, subliniind că, în mai bine de o oră, a reușit să vadă toate încăperile. ”Oricum nu era mare lucru de văzut”, a menționat el. 

De fapt, ”Palatul lui Putin” este finisat doar în exterior. Și nici acela în totalitate. Nu este piscină deschisă. Potrivit estimărilor constructorilor, clădirea ar putea fi dată în exploatare peste cinc-șase ani cel mai devreme. ”Deși este puțin probabil”, a ținut să menționeze unul dintre constructori, fără alte explicații. Nu au aflat jurnaliștii cine este proprietarul palatului.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Angajatorii europeni oferă sute de joburi românilor

Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel