Pământul, în PERICOL? Nori de PLASMĂ SOLARĂ vor învălui Terra
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Un fenomen de interes științific, dar și cu impact
Un fenomen de interes științific, dar și cu impact
Pământul va fi acoperit de un nor de plasmă care va fi aruncată de Soare în noaptea de de 9 spre 10 decembrie, anunță un comunicat postat pe site-ul Laboratorului de astronomie a Soarelui al Institutului de Fizică al Academiei de Științe din Rusia.

Primii nori de plasmă solară vor ajunge în spațiul circumterestru în zorii zilei de joi, la câteva ore după ce nucleul principal al emisiei va ajunge pe orbita Pământului undeva spre miezul nopții. "Planeta se va lăsa învăluită de materia solară pentru aproximativ 12 de ore, până la mijlocul zilei de 10 decembrie", au apreciat oamenii de știință.

Ce înseamnă asta? Potrivit experților, acest lucru va antrena o creștere accentuată a încărcăturii de radiații pe obiectele spațiale și fluctuații ale câmpului magnetic în apropierea suprafeței Pământului. În plus, oamenii de știință menționează că focarul va face ca zona Aurorelor boreale să coboare până la latitudini de 60-70 de grade. 

Cu toate acestea, mijloacele moderne de observare sunt practic incapabile să urmărească mișcarea norilor de plasmă solară. "Singurele excepții sunt primele câteva ore, când masele de materie sunt încă lângă Soare", au explicat specialiștii. 

Citește și Omul PIERDE războiul cu NATURA. Dezastrele naturale s-au întețit

În prezent, Terra evoluează într-o regiune numită Nor Interstelar Local, alcătuită din gaz, praf și plasmă. Se crede că ar putea reprezenta o rămășiță dintr-o supernovă, dar în acest caz, în ultimii 33 de mii de ani, ar fi trebuit să se observe o creștere puternică la nivelul izotopilor de fier-60.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...


pixel