Pandemia de covid-19. Anthony Fauci: Suntem abia la ÎNCEPUT
Autor: Simona Haiduc pe 09 iul, 17:58 | Mutarea zilei

O concluzie care sperie, oarecum

Omenirea încă se află în faza de început a pandemiei de coronavirus, a anunțat doctorul Anthony Fauci, principalul expert al grupului de luptă împotriva noului virus din Statele Unite.

”Vedem cum apar focare puternice de infecție în Brazilia, în Africa de Sud, iar acum în Asia. De aceea sunt abia la începutul pandemiei globale care, după toate probabilitățile, se va intensifica înainte să scadă în agresivitate”, a explicat specialistul american într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera. 

În opinia lui, dacă țările lumii nu vor adopta împreună măsuri coordonate pentru a ține în frâu pandemia, virusul se va răspândi în mod activ câteva luni de acum înainte. În altă ordine de idei, Fauci a recunoscut că, în Statele Unite nu s-a reușit luarea sub control a epidemiei de coronavirus. 

Citește și Coronavirus. Doctorul Fauci este îngrozit! Ce face noul virus

”Partea proastă este că unele state, în tentativa lor de a relua viața economică, au început să acționeze prea repede în sensul relaxării măsurilor de restricție. Mulți oameni, în special tineri, au încălcat recomandările... Rezultatul îl vedem; creșterea numărului de infectări în state precum California, Arizona, Florida și Texas”, a enumerat cel mai important infecționist al SUA. 

 

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele