Pandemie. Americanii cumpăra cantități uriașe de unt
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Americanii consumă mult mai mult unt
Americanii consumă mult mai mult unt
Producătorul american de lactate Land O'Lakes Inc. vinde cantităţi record de unt, în condiţiile în care consumatorii gătesc mai mult acasă, ceea ce îi permite să îşi crească profiturile tocmai într-un moment în care pandemia afectează pieţele globale de materii prime, transmite Bloomberg.

Land O'Lakes Inc se aşteaptă ca vânzările sale de unt să ajungă undeva între 275 şi 300 de milioane de lire sterline în 2020, o creştere de peste 20% comparativ cu un an normal, a spus directorul general Beth Ford. Această creştere a contracarat un declin al cererii pe segmentul restaurantelor, care în mod normal este responsabil pentru 15-20% din afacerile companiei.

Producătorii de lactate din SUA au fost nevoiţi să arunce laptele după ce intrarea în carantină a redus cererea venită din partea restaurantelor, care în mod normal folosesc aproximativ 50% din producţia de brânză a SUA. Şcolile au fost închise şi ele, ceea ce a redus consumul de lapte proaspăt tocmai când vacile au intrat în perioada de producţie maximă. Cu toate acestea, Land O'Lakes spune că untul se vinde ca pâinea caldă.

"Deseori, chiar şi în cazul clienţilor de retail, ceea ce faci este să produci mult unt, pentru că este perioada de vârf a producţiei de lapte, şi îl pui în depozit pentru sezonul de vârf. Însă de data aceasta achiziţiile au fost atât de mari încât nu am mai făcut stocuri, pentru că am vândut untul direct de pe linia de producţie", a spus Beth Ford.

În plină pandemie, spitalele americane atacate de hackeri

Într-un comunicat de presă, Land O'Lakes a informat că în trimestrul al treilea al acestui an profitul său net a crescut de cinci ori, până la 66 milioane de dolari, comparativ cu 12 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut. Toate diviziile companiei au înregistrat performanţe mai bune în perioada iulie-septembrie, comparativ cu situaţia din urmă cu un an.

Pieţele de lactate au înregistrat fluctuaţii mari în acest an pe măsură ce preţurile s-au prăbuşit în prima fază, din cauza pandemiei, iar ulterior şi-au revenit după ce Departamentul american al Agriculturii a intervenit şi a început să cumpere produse alimentare de la fermieri. Aceste programe guvernamentale au permis menţinerea profitabilităţii fermelor, astfel că ritmul de creştere a producţiei de lapte a SUA a depăşit ritmul istoric de 1,5% pe an.

Beth Ford a recunoscut că preţul untului ar putea înregistra unele perturbări odată cu încetarea măsurilor de sprijin guvernamental. În plus, dacă în mod normal cererea de unt este mai puternică în timpul iernii, de data aceasta unii consumatori ar putea să renunţe la marile mese în familie pentru a păstra distanţa socială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel