Patru zile de lucru pe săptămână și același salariu. O companie canadiană schimbă regulile
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Compania canadiană a trecut la fapte
Compania canadiană a trecut la fapte
Angajații studioului canadian de jocuri Eidos-Montreal nu vor mai fi nevoiți să lucreze vineri, după ce compania a anunțat trecerea la o săptămână de lucru de patru zile. 

Studioul, care dezvoltă în prezent jocul "Guardians of the Galaxy" de la Marvel și care are aproximativ 500 de angajați, a declarat că salariile nu se vor schimba și că orele de lucru ale angajaților vor scădea de la 40 pe săptămână la 32.

Într-o postare pe blog, șeful studioului, David Anfossi, a declarat că, de asemenea, compania va limita întâlnirile interne la 30 de minute pentru a ajuta personalul să facă tranziția. Schimbările vor avea loc în "următoarele câteva săptămâni" pentru personalul de la birourile studioului din Montreal și Sherbrooke, a precizat acesta. 

"Ne dorim un aspect de colaborare reală, astfel încât echipele să contribuie la tranziție, fiecare lucrând pentru a defini parametrii și criteriile de succes pentru organizarea muncii și termenele limită", a scris el în postarea de pe blog. 

Program de lucru redus cu 80%. Legea intră în vigoare săptămâna aceasta

Tot mai multe companii iau în considerare reducerea orelor de lucru ale angajaților lor, pe măsură ce reevaluează echilibrul dintre viața profesională și cea privată pentru personalul lor. Săptămâna de lucru de patru zile este o modalitate obișnuită de reducere a orelor, iar acest lucru capătă amploare.

Două teste efectuate în Islanda au arătat că reducerea programului de lucru a îmbunătățit bunăstarea personalului autorităților locale, în timp ce guvernele spaniol și scoțian se numără printre cei care au anunțat planuri pentru teste naționale de reducere a programului de lucru... 

În SUA, Mark Takano, congresmen democrat, a introdus un proiect de lege care urmărește să reducă pragul de la care lucrătorii primesc plata orelor suplimentare, permițându-le astfel să își reducă numărul total de ore de lucru.

Eidos-Montreal, deținută de editorul Square Enix, este cunoscută pentru munca sa la jocurile din seria "Deus Ex", precum și pentru "Shadow of the Tomb Raider" din 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel