PENSIE pentru Maria Dragomiroiu. Ce părere are artista
Autor: Delia Gheață
Data publicării:
Are la activ 40 de ani de muncă
Are la activ 40 de ani de muncă
Îndrăgita artistă de muzică populară, Maria Dragomiroiu, a ieșit la pensie în urmă cu aproximativ doi ani, după patru decenii de muncă. Se sumă încasează de la statul român? Este chiar surprinzător.

În lumea muzicii populare românești, Maria Dragomiroiu este, fără îndoială, un nume de referință. În 2019, an în care cântăreața a primit distincția de Cetățean de onoare al Municipiului Bucurestși, artista a ieșit la pensie. 

De-a lungul carierei sale, Maria Dragomiroiu a fost angajaă ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman, apoi a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea și a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești. 

În urmă cu ceva timp, cântăreața a dezvăluit suma pe care statul i-o oferă lunar pentru activitatea desfășurată. Maria Dragomiroiu beneficiază de o pensie care i-ar lua pe mulți prin surprindere. 

Citește și Ce pensie are Benone Sinulescu

În cadrul unei emisiuni de televiziune, artista a declarat că primește o pensie de 1200 de lei pe lună. ”Eu am ieșit la pensie de o lună de zile și, după 40 de ani de muncă, am 1200 de lei. Cam cum aș putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele”, declara Maria Dragomiroiu într-o emisiune televizată. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel