PENSII 2021. Elena Cristian: Guvernul merge pe trei scenarii. CNPP face simulări
Autor: DCBusiness Team pe 20 ian, 11:49 | Mutarea zilei

Pensionarii nu au altă soluție decât să aștepte

Majorarea sau indexarea pensiilor de stat in 2021 este, în continuare, sub semnul întrebării, atrage atenția Elena Cristian, redactor șef DCBusiness, venind cu informații noi legate de planurile guvernanților. 

Surse din cadrul Ministerului de Finanțe au declarat pentru DC Business că proiectul de buget nu include nicio majorare de pensii, sumele necesare, în cazul în care veniturile bugetarilor vor fi crescute în acest an, urmând să fie alocate la rectificarea din vară.

În acest context, Elena Cristian, amintește și despre intențiile ministrului Muncii, Raluca Turcan, legate de pensii. 

De cealaltă parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan nu renunță la o nouă lege a pensiilor, care ar urma să fie adoptată și implementată în următorii ani, strategie de care s-au mai folosit și alți miniștri pentru a fenta majorarea imediată.

De altfel, Raluca Turcan a dat recent de înțeles că sistemul de pensii ar putea fi redresat, dacă în România ar fi mai mulţi angajaţi decât pensionari. Iar acest lucru, spune ea, se poate realiza prin întoarcerea unor pensionari în activitate.

Citește și Elena Cristian, despre PENSII: NU pot să vă las să spuneți MINCIUNI

În toată această nebunie care-i ține cu sufletul la gură pe pensionari, La Casa Națională de Pensii se fac simulări pe trei scenarii:

1. Indexarea pensiilor cu 3%

2. Majorarea punctului de pensie cu 8%

3. Majorarea punctului de pensie cu 15%.

Nu se știe ce variantă va fi aleasă și nici data de la care s-ar putea aplica.


Mutarea zilei Vezi toate articolele