PENSII 2021. Turcan: Au fost INTOXICAȚI 5 milioane de OAMENI
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
PENSII 2021. Turcan: Au fost INTOXICAȚI 5 milioane de OAMENI
PENSII 2021. Turcan: Au fost INTOXICAȚI 5 milioane de OAMENI
Ministrul Muncii a fost pusă la zid, cum s-ar spune, i s-au adresat câteva întrebări de care a tot "fugit", într-o emisiune TV.

Raluca Turcan a fost întrebată dacă LIBERALII au MINȚIT în legătură cu majorarea PENSIILOR înainte să ajungă la guvernare.

"În primul rând, NU pot să afirm că a fost o promisiune de majorare a pensiilor cu 8%. În programul de guvernare, am asumat următoarele lucruri. O dată, să asigurăm în anul 2021 plata pensiilor majorate cu 14% la 1 septembrie 2020, care înseamnă un efort bugetar de aproximativ 7,7 miliarde de lei în plus şi care conduce la o subvenţie din partea a bugetului de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat pe partea de pensii de 16 miliarde de lei.", a spus ministrul Muncii

"În momentul de faţă, avem această subvenţie la bugetul de pensii primită de la bugetul de stat. În acelaşi timp exista dorinţa ca pensiile să fie indexate raportat la rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial brut. Această majorare se va face începând cu 1 ianuarie 2022.", a adăugat Turcan

BANII românilor sunt în PERICOL? Turcan se pregătește de TĂIERI

Ministrul Muncii explică faptul că promisiunea cu majorarea puncului de PENSIE cu 40% în România este o valoare imposibil de atins.

"Întrebam şi eu specialiştii, odată ajunsă în funcţia de ministru, cum s-a ajuns la această majorare de 40% cu care să fie intoxicaţi cinci milioane de oameni plus familiile lor, că pot să crească pensiile astfel încât noi când le-am crescut la modul real cu 14%, tot ajunseseră să spună că ”domnule, le-am micşorat pensiile cu 26%” pentru că ei credeau că pensiile trebuie să fie cu 40% mai mari.", a declarat ministrul Muncii.

"Şi mi-au spus oameni pe care nu pot să îi suspectez de partizanat politic că pur şi simplu au luat programul de guvernare al PSD, cum era făcut programul de guvernare al PSD, au luat punctul de pensie de acolo, au transpus în formula din legea pensiilor şi uite aşa au ajuns la o formulă de calcul”, a mai precizat Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel