Pensii și salarii. Noul ministru al Muncii este îngrijorat
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Suntem la 30 de ani de la Revoluţie
Suntem la 30 de ani de la Revoluţie
Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii și-a preluat, marți dimineață, portofoliul, recunoscând, la intrarea în instituția pe care o va conduce, că este îngrijorată de deficitul lăsat de Guvernul PSD. Ea a vorbit, de asemenea, despre pensii și salarii. 

„În primul rând aş vrea să mă asigur că în acest moment oamenii primesc cele mai corecte mesaje şi am să mă îngrijesc ca echipa Ministerului să comunice informaţiile exacte, pentru ca pensionarii şi salariaţii să ştie din sursă sigură că nu se taie pensiile şi salarii, şi că muncim pentru a putea avea un trai civilizat în România”, a spus Violeta Alexandru.

Noul șef de la Muncă a precizat că va pune mai mult accent pe oamenii de la ghișee și a acuzat PSD că a lăsat un deficit mare.„După un deficit îngrijorător pe care PSD ni-l lasă le cer oamenilor să aiba încredere că vom face cele mai seriose verificări. Voi începe ziua cu o evaluare și voi solicita datele necesare să vedem care e situația reală. Voi fi transparentă cu tot ceea ce găsesc în minister pentru ca românii să știe”, a precizat ministrul Muncii.

În altă ordine de idei, ministrul a mai afirmat că îşi doreşte o reorganizare a Ministerului Muncii, pentru ca acesta să fie „mai suplu”.

Citește și Punctul de pensie. Promisiunea ministrului propus al Muncii

„Voi fi foarte atentă la organizarea Ministerului. Sunt hotărâtă ca în foarte scurt timp, pe baza resurselor şi expertizei pe care o am, dar şi prin sprijin extern, să ajung la un mod de organizare la Minister, în care să se pună mai mult accentul pe oamenii de la ghişee, pe oamenii care se ocupă efectiv cu modul de calculare a pensiilor, oamenii care se ocupă efectiv în relaţia cu beneficiarii sistemului de Asistenţă Socială. Aceşti oameni mai interesează să fie bine pregătiţi şi să fie la dispoziţia pensionarilor şi salariaţilor, respectiv a persoanelor cu dizabilităţi şi desigur acest lucru va însemna o reducere a structurilor Ministerului, o supleţe un accent pe cei din relaţia cu oamenii şi mai puţin pe cei care au funcţii de conducere”, a mai spus Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel