Pensionarii pot beneficia din nou de această facilitate
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Casa de pensii
Casa de pensii
Această facilitate a fost suspendată, ca multe altele de fapt, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Dar, pentru că după 15 iunie se vor relua mai multe activități în condițiile noilor măsuri de relaxare anunțate de premier, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că va începe să acorde din nou bilete pentru tratamentul balnear.

CNPP spune într-un comunicat că pensionarii care sunt interesați să obțină astfel de bilete de tratament balnear, pot trimite deja cererile la casele de pensii.

Potrivit comunicatului transmis de CNPP, persoanele interesate pot începe deja să depună cereri la casa de pensii, chiar dacă nu a fost anunțată încă o dată concretă de la care vor începe tratamentele balneare.

“Vor fi reluate activitățile de administrare a ştrandurilor și piscinelor exterioare, precum și activitățile în sălile de sport și fitness și tratament balnear”, a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern de joi.

Ministerul Muncii simplifică modul de acordare a pensiilor și ajutoarelor

Așadar dat fiind faptul că tratamentele balneare vor fi posibile după data de 15 iunie este destul de limpede că pensionarii vor putea beneficia de această facilitate oferită de CNPP și în acest an, chiar dacă în ultimele luni toată lumea o fost în carantină.

Este clar că tratamentele balneare vor trebui să se desfășoare în anumite condiții și măsuri speciale, pe care, cel mai probabil, ministrul Sănătății le va comunica.

Totodată Casa Națională de Pensii Publice îi roagă pe pensionari să trimită cererile prin poștă sau electronic (e-mail) pentru a evita aglomerarea de la casele de pensii.

Cererile, fără copii după buletin sau talon de pensii, pot fi depuse atât de pensionari cât și asigurații care necesită tratament balnear. Cei ale căror cereri vor fi aprobate vor fi contactați de casele de pensii.

Biletele de tratament sunt de două tipuri, gratuite sau cu parțial gratuite. 

Pentru acest an au fost alocate 59.926 de bilete pentru tratament balnear.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel