Pentagonul va pătrunde în mintea militarilor. Le va citi gândurile
Autor: Andreea Craciun pe 14 ian, 20:41 | Articole recomandate

Nimic nu le va scăpa

Soldații armatei americane vor primi o tehnologie care va înlocui comunicarea. Soldații vor continua să vorbească între ei, dar nu prin metodele tradiționale, adică nu cu ajutorul actualelor mijloace tehnologice. 

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, militarii americani vor putea pătrunde în mintea camarazilor de luptă, citindu-le gândurile. Așa vrea Pentagonul și, potrivit presei de specialitate se lucrează deja la acest proiect din domeniul neurobiologiei, inițiat de Army Research Office (ARO). 

Pe câmpul de luptă, viitorul aparține tehnologiilor neurobiologice, ce vor permite militarilor să întrețină un fel de comunicare telepatică. ARO a alocat deja pentru realizarea acestui proiect circa 6,25 milioane de dolari. Se speră că primele prototipuri ale fantasticului sistem vor apărea peste cinci ani. 

Experții americani implicați în proiect subliniază că în lume există, în prezent, tehnologii ce permit identificarea și monitorizarea activității neuronale ce răspunde de o activitate sau alta. Este adevărat că astfel de proiecte sunt încă departe de capacitatea de a citi gândurile, dar este un important pas înainte în direcția ”telepatiei tehnologice”. 

Citește și OZN-uri EXTRATERESTRE! Pentagonul promite să dezvăluie TOTUL

Șeful programului ARO, Hamid Krim, spuse că o parte importantă a cercetărilor care se efectuează se concentrează pe interpretarea semnalelor transmise de creier. ”Teoretic totul pare extrem de simplu, pentru că nu trebuie decât să evidențiem semnalele necesare dintre toate celelalte. Practic însă, lucrurile sunt mai complicate, pentru că este nevoie și de o interpretare corectă a acestora. Este una aspect unde nu este loc de speculații, trebuie să învățăm să citim semnalele, să le decodificăm”, a explicat omul de știință, subliniind că este o muncă uriașă. 

 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele