Pepsi Co. se descotorosește de mai multe sucuri
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Pepsi Co. renunță la câteva mărci
Pepsi Co. renunță la câteva mărci
Grupul american PepsiCo Inc a anunţat marţi că a decis să vândă Tropicana şi alte mărci de sucuri din America de Nord către fondul francez de private equity PAI Partners pentru 3,3 miliarde de dolari, în încercarea de a-şi simplifica portofoliul de produse şi a se îndepărta de băuturile cu conţinut mare de zahăr, transmite Reuters.

PepsiCo, care în 1998 a cumpărat producătorul de suc de portocale Tropicana pentru aproximativ 3,3 miliarde de dolari, va păstra o participaţie de 39% într-o nouă companie de tip holding care va controla mărcile de sucuri vândute. PepsiCo a adăugat că a acordat PAI opţiunea de a prelua anumite operaţiuni cu sucuri din Europa.

Această vânzare va da PepsiCo fondurile necesare pentru a-şi dezvolta şi creşte portofoliul de snacks-uri sănătoase şi băuturi fără calorii, a declarat directorul general Ramon Laguarta.

Rivalul Coca-Cola Co şi-a simplificat şi el gama de produse în ultimul an, încetând să mai producă mărci precum TaB diet, Coca-Cola Energy şi ZICO.

"Companiile au dificultăţi în a oferi un sprijin de marketing eficient pentru un număr infinit de mărci care deseori sunt pentru ocazii foarte similare", a declarat analistul Rabobank, Stephen Rannekleiv. Acesta a mai spus că firmele sunt interesate să lanseze noi produse care au fost dezvoltate în interiorul companiei.

Taxa pe sucuri. Producătorii: ”Este ilogic!”

Pentru PAI, preluarea mai multor mărci de sucuri de la PepsiCo se adaugă altor investiţii în sectorul alimentelor şi băuturilor. În 2019, Nestle SA şi-a vândut operaţiunile de îngheţată din SUA, inclsuiv mărci precum Häagen-Dazs, unui joint venture susţinut de PAI, într-o tranzacţie evaluată la patru miliarde de dolari.

PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 70 de miliarde de dolari în 2020. Portofoliul PepsiCo este format dintr-o gamă variată de produse alimentare şi băuturi, printre care 23 de branduri ce generează fiecare, anual, peste un miliard de dolari în vânzări de retail.

În România, Pepsi este reprezentată de Pepsi Americas, care a intrat pe piaţa locală prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul îmbuteliator local al băuturilor PepsiCo, pe care l-a integrat în anul 2006. Compania este, în prezent, al doilea mare jucător de piaţa locală de soft drinks. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel