Pericol de înec pentru cei care fac baie de pe plaja lățită din Mamaia
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Litoralul românesc
Litoralul românesc
Autoritățile locale din Constanța au reușit să lățească o porțiune de aproximativ 7 kilometri de plajă din stațiunea Mamaia.

Turiștii care sunt obișnuiți de ani de zile cu plaja din Mamaia știu că atunci când ommpersoană vrea să facă baie, trebuie să meargă cu apa până la glezne o bună bucată de timp pentru a reuși să ajungă la apa mai adâncă.

Acest lucru acum nu se mai întâmplă pe porțiunea unde plaja a fost lățită, astfel că apa se adâncește rapid până la cel puțin doi metri.

Salvamarii atrag atenția că în aceste condiții riscul de înec crește exponențial iar cei care intră în apă trebuie să respecte instrucțiunile și condițiile în care se face baie.

Plaja lărgită din Mamaia nu va putea fi folosită decât peste câțiva ani

”În Mamaia avem apa adâncă de peste 2 metri la câţiva metri de unde începe uscatul, în funcție de unde bate valul, care este un pericol foarte mare pentru oricine. Noi avem probleme an de an cu oamenii chiar şi unde adâncimea nu este aşa de mare, însă acum problemele or sa crească. Zona aceasta cu probleme este în centrul staţiunii Mamaia, mai precis cam 500 de metri în stânga şi în dreapta hotelului Vega. Aici oricine poate avea probleme, chiar şi un înotător încercat. O altă problemă este intervenţia echipajelor de prim ajutor. Pe o plajă de 200 de metri, durează foarte mult pentru salvatori să ajungă la victime iar apoi este şi mai greu să care o targă pe o distanţă atât de mare”, a explicat pentru Replica, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România Gabriel Bălan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel