Poșta Română, DATORII ZERO la BUGET. Cum au reușit
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
 Buget 2023. Oficial: Ce taxe şi impozite se modifică
Buget 2023. Oficial: Ce taxe şi impozite se modifică
EXCLUSIV
Horia Grigorescu a fost întrebat de Elena Cristian în cadrul dezbaterilor organizate de Trustul de presă DC Media Group pe tema “Upgrade România – PLANUL DE REPORNIRE A ECONOMIEI LA 6 LUNI DE CRIZĂ PANDEMICĂ“ despre cum a reușit Poșta Română să aibă datorii 0 la buget.

"Eu văd fondurile europene ca şi o alternativă foarte importantă pentru zona de finanţare. Desigur însă, noi, ca şi companie, trebuie să găsim variante alternative ca şi surse de finanţare. În momentul acesta, Poşta Română are zero datorii la bugetul de stat. Pentru prima oară după zece ani de zile nu mai are sechestru pe clădirile proprietate ale Poştei Române, iar asta ne bucură foarte mult. De ce? Pentru că de multe ori oamenii vor veni şi vor spune: ‚sunteţi stat cu stat, ce vă lăudaţi că nu aveţi datorii la bugetul de stat?’. Nu! Noi suntem o companie care se poziţionează într-un mod puternic în modul de business, care poate să iasă cu fruntea sus în faţa oricărui finanţator, inclusiv în zona bancară, a investitorilor privaţi, inclusiv în faţa ministerelor atunci când îndrăznim să cerem finanţarea pentru fondurile europene.", a declarat Horia Grigorescu.

Întrebat de Elena Cristian cum a reușit să aducă Poșta Română la datorii 0, Directorul General a explicat:

"Am reușit într-un mod relativ simplu. Mai multe componente sunt importante. Datoria acestei companii au plătit-o angajații. Dincolo de asta, noi am reușit să fim o companie solidă din punct de vedere al fluxurilor economice, astfel încât să nu mai avem datorii nici față de terți, față de tot ce înseamnă furnizorii companiei Poșta Română. Am reușit să prioritizăm investițiile astfel încât să nu mai aglomerăm toate investițiile într-un an. Achitând această suma de 135 de milioane de lei pe care Poșta Română o avea la nivelul lunii august 2020, am reușit să obținem și o anulare a obligațiilor fiscale accesorii în cuantum de 45 de milioane de lei. Deci nu vorbim doar de o achitare a datoriei către bugetul de stat, vorbim și de o anulare a accesorilor, care altfel dacă nu făceam demersurile necesare, aceste datorii creșteau din ce în ce mai mult."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel