Poți cumpăra o CASĂ cu 1 euro! Uite care este CONDIȚIA
Autor: Antonia Popescu pe 27 apr, 17:18 | Cifra zilei

Poți cumpăra o CASĂ cu 1 euro! Uite care este CONDIȚIA

La preţul unei cafele poţi cumpăra o casă într-un oraş din Italia, la poalele muntelui Etna. Cel puţin 900 de case îşi aşteaptă cumpărătorii.

Pe măsură ce pandemia face ravagii în lume, restricţiile se schimbă de la o zi la alta, şi nimeni  nu ştie sigur unde îşi va putea petrece vacanţa, un lucru rămâne cert: Italia vinde case cu 1 euro.

Luna aceasta, e rândul unui altui oraş din Sicilia, Castiglione di Sicilia. Aici poţi cumpăra o casă la preţul unui espresso.

Pe versanţii muntelui Etna, aproape de Taormina şi de plajele Siciliei, oraşul vinde aproape 900 de case abandonate.

Cele mai multe sunt localizate în parte veche a oraşului. Jumătate din ele sunt în ruină, şi vor fi date pentru preţul simbolic de 1 euro. Restul sunt într-o condiţie mai bună, şi vor fi vândute ieftin, începând cu un preţ de 4000 de euro.

Primarul Antonino Camarada a pornit un proiect ambiţios, de a readuce viaţa în micul lui orăşel, unde populaţia a scăzut de la 14.000 de oameni ( la începutul anilor 1900), la aproape 3000 în prezent.

"Avem o imensă moştenire arheologică de salvat, una plină de istorie. De-a lungul timpului, prea mulţi oameni au plecat, lăsând în urmă o mulţime de case vechi, pitoreşti, unele dintre ele datând chiar din timpul Renaşterii", a spus el.

Multe alte oraşe din Italia fac acelaşi lucru, vând case vechi la preţul de 1 euro, dar Castiglione di Sicilia evaluează casele conform condiţiei în care acestea se găsesc, potrivit A3.


Cifra zilei Vezi toate articolele