Povestea miliardarului chinez răpit în SUA. Cum a scăpat
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A fost încuiat câteva zile într-o casă și amenințat
A fost încuiat câteva zile într-o casă și amenințat
Despre Jack Ma, miliardarul chinez recent ieșit la pensie, omul care, în tinerețe nu reușea să-și găsească de lucru, a fondat gingatul Alibaba, s-a scris mult. Sunt însă aspecte din viața lui mai puțin cunoscute. 

Spre exemplu, a fost răpit. O întâmplare pe cât de ciudată, pe atât de haioasă care datează din 1995, cu prilejul primei sale călătorii în Statele Unite. La Malibou, Jack Ma, de formație profesor de limbă engleză, stabilise o întrevedere cu un om de afaceri local care datora niște bani unui priten. Dar întreprinzătorul american a refuzat să restituie datoria. Mai mult, l-a încuiat pe Jack Ma în casa sa, în încercarea de a-l obliga să ajungă la un compromis.

”La un moment dat, americanul a început să se joace cu un pistol. Dacă pănă atunci îmi păstrasem calmul, atunci mi-am dat seama că nu e de glumă și că amenințarea este reală”, a povestit Ma. După câteva zile de captivitate, ”gazda” l-a dus pe Ma la Las Vegas, unde, cu ultimii bani, a reușit să câștige 600 de dolari la păcănele. Profitând de un moment de neatenție din partea omului de afaceri american, a reușit să-și cumpere un bilet spre Seattle și a fugit, lăsând răpitorului său toate lucrurile cu care venise în Statele Unite. ”A fost o experiență groaznică”, recunoaște Ma.

Întrebat, la un moment dat, care este cel mai îndrăgit film, fondatorul Alibaba, a indicat ”Forest Gump”. ”Mi-a plăcut personajul. Am văzut filmul de vreo 10 ori. Și îl revăd de fiecare dată când sunt supărat sau trebuie să iau o decizie”, a explicat miliardarul chinez.

Și-a rugat soția să devină casnică

Pe viitorea lui soție, Zhang Ying, Jack Ma a cunoscut-o la universitate, cei doi căsătorindu-se la scurt timp după absolvire. Cât cât Jack Ma s-a ocupat cu înființarea companiei China Yellow Page, tânăra a predat la școală. Dar după fondarea Alibaba, Zhnag Ying a abandonat catedra, alăturându-se echipei soțului său: pregătea mâncare pentru clienți și parteneri, îndeplinirea diferite misiuni, pentru ca, într-un final, să devină manager general al Alibaba China.

Citește și Există o boală mai gravă decât cancerul. Știe un miliardar chinez

”Jack Ma nu este un bărbat frumos, dar m-am îndrăgostit de el pentru că este capabil de multe alte pe care bărbații frumoși nu sunt în stare să le facă”, a dezvăluit Zhang Ying. Cei doi au trei copii, iar Ma recunoaște că, de dragul afacerii, a l-au ”sacrificat”, practic, pe fiul lor, născut în 1992, pe care îl vedeau doar în weekend, restul săptămânii băiatul fiind la grădiniță. În aceste condiții, Ma și-a rugat soția să devină casnică. ”M-a ajutat enorm. Atât în carieră, cât și în viața de familie”, a declarat Jack Ma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel