Poziția DOLARULUI se clatină! Două valute SURPRIZĂ stau la pândă
Autor: Andreea Craciun pe 03 dec 2020 / 22:10 | Mutarea zilei

Sunt previziunile experților de la Citigroup

O prognoză atât de suprinzătoare, încât pare incredibilă. Totuși, nu ar fi pentru prima dată când, în spațiu public, sunt lansate previziuni sumbre privind evoluția dolarului american.  În același timp, nu trebuie uitat că niciodată nu iese fum fără foc. 

O ultimă astfel de prognoză vine de la experții băncii americane Citigroup, potrivit cărora pe fondul crizei de coronavirus și a incertutinii politice din Statele Unite, dolarul va avea puternic de suferit, scrie agenția Bloomberg. 

Iar noii lideri ai piețelor mondiale vor reprezenta o surpriză de proporții pentru mulți dintre participanții la viața economică a lumii. 

Pentru că, analiștii companiei americane Citigroup prognozează un viitor de succes, pe fondul slăbirii bancnotei SUA, coroanei norvegiene, precum și dolarului australian. 

De ce? Doarece după pandemie, redresarea economiei mondiale va fi marcată de o explozie a prețurilor la materii prime. Iar cele două valute menționate mai sus sunt puternic legate de aceste produse. De altfel, acesta este și motivul pentru care investitorii le acordă o atenție sporită. 

Citește și Previziuni pentru 2021. Și va fi o NEBUNIE absolută

În plus, în opinia coroanei norvegiene coroana norvegiană este, astăzi, deosebit de subapreciată, iar autoritățile țării intenționează să promoveze o politică destul de agresivă pentru a susține valuta națională. 

Citigroup prognozează că anul viitor cursul doalarului ar putea scădea cu 20%, dacă economia mondială, în special comerțul internațional vor fi ajutate de vaccinurile împotriva coronavirusului. Analiștii americani au explicat că vaccinul anti-covid va impulsiona piețele în curs de dezvoltare, care vor deveni principalul câmp de bătălie pentru majoritatea investitorilor lumii.

Te-ar putea interesa și...
Mutarea zilei Vezi toate articolele