Prețul AURULUI va fi dictat de CÂȘTIGĂTORUL alegerilor din SUA
Autor: Andreea Craciun pe 05 noi 2020 / 22:40 | Articole recomandate

JPMorgan DOMINĂ piața aurului cu venituri RECORD

Piața aurului suferă de absența unor noi programe de stimulare a economiei Statelor Unite. Dacă alegerile americane vor fi câștigate de Donald Trump, adoptarea unui nou asemenea pachet de măsuri ar putea fi întârziat. Dacă învingător va fi proclamat Joe Biden, va fi cel mai bun scenariu pentru evoluția prețului la metalul galben.

În cazul republicanului Trump, adoptarea unui program de stimulare va depinde de rapiditate cu care se va ajunge la un compromis cu democrații care domină Camera Reprezentanților a Congresului SUA. În cazul democratului Biden, nu va exista acest obstacol. În plus, se așteaptă o creștere a cheltuielilor pentru infrastructură, una dintre promisiunile de campanie ale democraților. 

În opinia expertului Ross Norman, director executiv al firmei Metals Daily, creșterea datoriei de stat, aflată și așa la un nivel record, va contribui, la rândul ei, la scumpirea aurului. Dar, spune el, și victoria lui Trump va fi pozitivă pentru prețurile metalului galben, care au crescut cu aproape 60% pe durata mandatului său. 

Citește și Băncile centrale au VÂNDUT aur pentru prima dată în ultimul deceniu

Analiștii de la Freedom Finance afirmă, pe de altă parte, că victoria lui Trump va antrena o reacție furtunoasă a piețelor, provocând o apreciere de scurtă durată a dolarului american și, prin consecință, o scădere a valorii aurului. 

”Lucrurile ar fi mai simple dacă nu ar exista factorul covid-19. Riscul unei noi prăbușiri economice, urmare a valului doi al pandemiei și a unui noul lockdown, poate antrena o reducere a cererii globale și, implict, o scădere a presiunii inflaționiste. Ca atare, acest lucru ar putea avea un efect invers asupra aurului, perceput de numeroși investitori drept instrument de protecție în perioada de inflație”. 

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele