Prețul gazelor. Orban: Cu siguranţă că sunt de acord
Autor: Mara Ivan pe 10 iun, 17:45 | Declarația zilei

Tendința va fi una bună

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că, odată cu liberalizarea preţului la gaze şi la electricitate şi după introducerea măsurilor legate de consumatorii vulnerabili, tendinţa va fi de reducere a preţului gazelor.

Şeful Executivului a vizitat Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi, unde a fost întrebat dacă e de acord cu estimarea Consiliului Concurenţei conform căreia liberalizarea pieţei gazelor ar trebui să conducă la preţuri mai mici.

Citește și Factura la energie. CEZ Vânzare, produs nou de gaze naturale

"Cu siguranţă că sunt de acord, normal că sunt de acord. (...) Din cauza faptului că s-a impus un preţ maximal de vânzare, ca producător, pentru producătorii de gaz şi de electricitate, pentru consumatorii casnici, companiile producătoare au vrut să-şi scoată pârleala pe consumatorii industriali, unde nu s-a plafonat (...), afectând, până la urmă, competitivitatea, per ansamblu, a economiei româneşti. Odată cu liberalizarea preţului şi la gaz şi la electricitate, mai ales, după introducerea măsurilor legate de consumatorii vulnerabili, adică familiile cu venituri mici care trebuie susţinute ca să poată să plătească factura şi la gaz şi la electricitate, tendinţa va fi de reducere a preţului gazelor", a susţinut Ludovic Orban.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele