Prețul la ENERGIE! De ce la E.ON este mai scump VIDEO
Autor: Mara Ivan pe 24 feb, 12:36 | Articole recomandate

Explicații oficiale

Manfred Paasch, directorul general al E.ON România, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ce ar putea face oamenii pentru a-şi reduce factura şi, de asemenea, ce opţiuni au cei care nu pot folosi internetul.

AGERPRES: De ce aveţi preţuri mai mari decât alte companii?

Manfred Paasch: Aş spune că trebuie să luaţi în calcul faptul că, începând cu 1 ianuarie, doar preţul de furnizare şi cel angro au fost liberalizate. Toate celelalte componente ale preţului, tot ce vine de la stat, TVA, accize şi tot ce plătim pentru operatorul de transport şi pentru companiile de distribuţie, toate acestea sunt incluse în preţ.

Din factura pe care o plăteşte consumatorul, o parte foarte mare se duce către aceste componente: către producători, generatori, compania de distribuţie şi de transport şi către stat. Iar competiţia este doar pe această parte mică, de furnizare. Şi, credeţi-mă, am încercat să facem tot posibilul să le oferim clienţilor noştri cel mai bun preţ concurenţial care este posibil.

AGERPRES: Credeţi că preţul energiei va creşte sau va scădea în următoarele luni sau ani?

Manfred Paasch: Uitându-mă la viitor, ceea ce pot spune cu certitudine este că eu cred cu tărie că vom vedea preţuri competitive. Cred că acesta este cel mai important lucru. Trebuie să luăm în calcul că, dacă ne uităm la ideea de liberalizare, competiţia dintre mai mulţi producători şi mai mulţi furnizori va duce la reducerea costurilor.

Cu siguranţă, o piaţă liberalizată este mai eficientă, ceea ce nu este posibil pe o piaţă non-competitivă. Furnizorii vor căuta să reducă costurile pentru a oferi consumatorilor cel mai bun preţ competitiv, ceea ce facem şi noi, nu doar de la 1 ianuarie, ci şi înainte. Căutăm mereu să facem serviciile noastre, totul, procesele noastre, cât mai eficiente posibil, pentru a oferi consumatorilor cel mai bun preţ posibil.

Citește și 

AGERPRES: Ce facem cu cei care nu au acces la internet? Spre exemplu, să presupunem că sunt o doamnă în vârstă, care locuieşte la ţară, nu cunoaşte piaţa de energie şi primeşte o factură mare. Ce am de făcut?

Manfred Paasch: Mulţi dintre competitorii noştri lucrează doar pe platforme online, ceea ce înseamnă că, dacă vrei o ofertă a acestui furnizor, trebuie să o faci online. Este foarte dificil. Mă uit la părinţii mei, spre exemplu, iar ei nu sunt obişnuiţi să folosească aceste canale online. Consumatorii noştri în vârstă, care nu au posibilitatea de a se deplasa, pot folosi call-center-ul nostru. Este un mod uşor de a ne contacta şi pot face totul prin call-center.

Dacă sunt mai flexibili, pot folosi centrele de servicii, de relaţii cu clienţii. Avem aceste centre unde se pot duce oricând şi avem angajaţi bine instruiţi care pot răspunde tuturor întrebărilor pe care le au oamenii.

Într-adevăr, pentru oamenii mai în vârstă, care nu sunt obişnuiţi să folosească canalele online, este puţin mai dificil.


Articole recomandate Vezi toate articolele