Prima platformă de foraj marin instalată în ultimii 30 de ani
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Jacket-ul (baza platformei) pentru platforma fixă Ana a fost fabricat la Şantierul Naval al GSP din Agigea / Foto: Platforma Prometeu.
Jacket-ul (baza platformei) pentru platforma fixă Ana a fost fabricat la Şantierul Naval al GSP din Agigea / Foto: Platforma Prometeu.
Compania Grup Servicii Petroliere anunţă instalarea cu succes, la peste 120 de km în largul Mării Negre, a primei platforme fixe de foraj din perimetrul Ana

Momentul marchează peste trei decenii de când, în mai 1987, devenea operaţională prima instalaţie de foraj petrolier din Marea Neagră. După 34 de ani, compania românească GSP, în parteneriat cu dezvoltatorul Black Sea Oil and Gas, instalează prima platformă fixă care va extrage gaz din platforma continentală a Mării Negre, se menţionează în comunicat.

Jacket-ul (baza platformei) pentru platforma fixă Ana a fost fabricat la Şantierul Naval al GSP din Agigea. Instalaţia de 1.300 de tone măsoară 101 metri înălţime, dintre care 69 metri sunt sub nivelul mării. Jacket-ul va susţine suprastructura platformei (topside) care se află deja construită în baza operaţională GSP din Agigea şi urmează să fie transportată şi instalată în scurt timp.

Citește și: ANRE atenționează: Schimbați contractul? Verificați ACESTE condiții
Grup Servicii Petroliere este constructorul principal al primului proiect de dezvoltare pentru extracţia de hidrocarburi noi din zona românească a Mării Negre

Structura de 1.300 de tone a fost transportată la situl de instalare din perimetrul Ana de către GSP Bigfoot 2. Operaţiunea a fost una de complexitate ridicată, care a angajat o mare parte a flotei GSP: cea mai mare macara plutitoare din Marea Neagră, GSP Neptun, barja multifuncţională GSP Bigfoot 1, cu un echipaj de 160 de persoane şi mai multe nave multifuncţionale suport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel