Probleme financiare la Boeing. Constructorul caută miliarde de dolari
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Criza avioanelor 737 MAX, o grea povară
Criza avioanelor 737 MAX, o grea povară
Constructorul aeronautic american Boeing Co poartă discuţii cu băncile pentru a putea împrumuta o sumă de cel puţin 10 miliarde dolari, în condiţiile în care producătorul de avioane se confruntă cu costuri crescute ca urmare a prăbuşirii celor două avioane 737 Max, informează postul de televiziune CNBC citând surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Boeing şi-a asigurat deja credite bancare în valoare de cel puţin şase miliarde dolari şi discută în continuare cu alte bănci pentru noi împrumuturi. Analiştii estimează că Boeing pierde aproximativ un miliard de dolari pe lună din cauza blocării la sol a avioanelor 737 Max iar pentru trimestrul al treilea al anului trecut a raportat un flux negativ de numerar de aproape trei miliarde de dolari.

În 2019, Boeing a livrat un număr total de 390 de avioane, mai puţin de jumătate faţă de numărul avioanelor livrate în anul 2018 şi totodată cel mai mic număr de avioane livrate de Boeing în ultimii 11 ani.

Începând din luna martie 2019, avioanele Boeing 737 MAX, cel mai bine vândut model al constructorului american, au interdicţie de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni şi în care a fost suspectată o funcţionare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj.

Citește și Boeing suspendă producția avioanelor 737 MAX

Grupul aeronautic american spera că avionul său va reintra în serviciu până la finalul lui 2019, după modificările efectuate la sistemele software şi în programele de pregătire a piloţilor, dar la începutul lunii decembrie 2019 Administraţia Federală pentru Aviaţie (FAA) a anunţat că nu va aproba reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX înainte de 2020.

Criza provocată de modelul 737 MAX a obligat Boeing să oprească producţia celui mai bine vândut avion al său şi să schimbe directorul general la finele lunii decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel