Programul Casa Eficientă Energetic merge înainte. Informațiile publicate de AFM
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat lista cu cele 61 de noi proiecte, în valoare de peste 3,121 milioane de lei, care vor fi finanţate prin Programul Casa Eficientă Energetic.

Pentru acest program, sesiunea de înscriere este în derulare, persoanele fizice putând accesa programul prin înscrierea în aplicaţia informatică: https://cee.afm.ro/, în limita fondurilor disponibile alocate, vizibile în aplicaţie. Documentele din dosarul de finanţare trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţia informatică.

Ulterior, în cel mult 15 zile de la înscriere, solicitanţii transmit dosarul la sediul AFM, conform ghidului de finanţare, arată AFM în comunicat.

Alături de lista proiectelor aprobate pentru programul Casa Eficientă Energetic, AFM a publicat pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, liste noi cu dosarele aprobate în cadrul Programelor Iluminat Public, Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Potrivit unui comunicat al AFM, finanţarea în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic se acordă în cuantum de maximum 70.000 lei, inclusiv TVA pentru fiecare proiect, fără a depăşi 60% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile ale investiţiei.

"Persoanele fizice aprobate în program vor beneficia de fonduri destinate creşterii eficienţei energetice şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră prin diminuarea consumului de energie şi utilizarea surselor regenerabile în locuinţe unifamiliale", se menţionează în comunicatul citat.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021, pentru persoane juridice, a fost publicată săptămâna aceasta pe site-ul Administraţiei o nouă listă conţinând 383 dosare acceptate pentru 576 autovehicule şi 1 motocicletă. De asemenea, au fost publicate 9 contestaţii pentru 12 autovehicule.

Până în prezent, au fost acceptate un număr total de 2.916 dosare pentru 5.049 autovehicule, 7 motociclete şi 49 contestaţii pentru 86 autovehicule.

Potrivit sursei citate, s-au înscris la producători/dealeri auto 2.238 persoane juridice. Până în prezent, au fost achiziţionate 1.250 autovehicule şi o motocicletă.

De asemenea, s-au înscris la producători/dealeri auto, 49.186 persoane fizice, iar până în prezent au fost achiziţionate 31.326 autovehicule şi 262 motociclete.

În cadrul Programului Rabla Plus 2021, pentru persoane juridice au fost publicate săptămâna aceasta 127 dosare acceptate pentru 185 autovehicule electrice, dintre care 135 pur electrice, 49 electrice hibride şi o motocicletă electrică. De asemenea, a fost publicată o contestaţie pentru un autovehicul pur electric.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate un număr de 1.972 dosare pentru 3.133 autovehicule, dintre care 2.135 pur electrice, 993 electrice hibride, 5 motociclete electrice şi 29 contestaţii pentru 58 autovehicule (35 autovehicule pur electrice şi 23 electrice hibride).

Potrivit AFM, s-au înscris la producători/dealeri auto 1.812 persoane juridice, iar până în prezent au fost achiziţionate 894 autovehicule noi (520 pur electrice şi 374 electrice hibride) şi o motocicletă electrică.

La producători/dealeri auto s-au înscris 6.885 persoane fizice, până în prezent fiind achiziţionate 1.592 autovehicule noi (940 pur electrice şi 652 electrice hibride) şi 3 motociclete electrice.

De asemenea, instituţia a publicat şi o listă cu 7 unităţi administrativ-teritoriale aprobate în cadrul Programului Iluminat Public, în valoare de peste 4,128 milioane de lei, care vor beneficia de fonduri pentru modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

"Pentru acest program, finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi, respectiv maximum 500.000 lei pentru UAT cu o populaţie de până la 4.000 locuitori şi maximum 1.000.000 lei pentru UAT cu o populaţie de peste 4.001 locuitori", se menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Reguli noi pentru agenții imobiliari

Un proiect de lege recent depus la Senatul României...

Strategia globală de tranziție energetică „este un eșec”

Actuala strategie de tranziție energetică „este un...

Avertizare meteo. Iarna se întoarce în forță

Meteorologii au transmis o avertizare generală valabilă...


pixel