Programul de relansare. Granturi pentru fermieri și tineri fermieri
Autor: Matei Ion pe 01 iul 2020 / 17:28 | Declarația zilei

Guvernul are prevăzute granturi pentru agriculutră

Programul de relansare economică dat publicității de Guvern prevede și granturi pentru dezvoltarea agriculturii şi a industriei agro-alimentare.

În program este prevăzută finanţarea depozitelor de comercializare a produselor agricole

- Obiectiv: construcţia a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiţiei: 120 mil. euro.Granturi pentru achiziţia de echipamente pentru irigaţii

- Achiziţia de kit-uri pentru irigaţii - 6000 euro/beneficiar. Buget: 48 mil. euro.

RECLĂDIM ROMÂNIA. Unele salarii vor fi suvenționateGranturi de finanţare pentru antreprenoriat rural

- Obiectiv: sprijinirea directă a activităţilor de procesare şi de distribuţie a produselor agricole obţinute de micii producători; Valoare grant:40.000 euro/2 locuri de muncă create până la 100.000 euro/5 locuri de muncă create; Buget: 200 mil. euro.Instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat:

- Bugetul estimativ este de 42 milioane euro (20 milioane euro alocare distinctă pentru tinerii din afara graniţelor în scopul reîntoarcerii în ţară a celor cu experienţă şi formare în domeniul agricol). Pentru prima dată, beneficiarii pot accesa facilitatea concesionării de terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract cu suprafaţă de maxim 50 de ha, aparţinând domeniului public sau privat al statului.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele