Programul RABLA 2021. Prime de casare și ecobonusuri, majorate
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Ministerul Mediului Apelor și Pădurii (MMAP) vrea să acorde mai mulți bani celor care vor să își schimbe mașinile vechi cu unele noi, mai puțin poluante, inclusiv pentru cele hibrid sau electrice.

Astfel, conform ordinului pus în dezbatere publică, MMAP va majora primele de casare și ecobonusurile iar bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi majorate.

Astfel, potrivit proiectului, prima de casare se va majora de la 6.500 de lei, cât e în prezent, la 7.500 de lei.

Schimbările propuse la programul Rabla Clasic 

1.500 de euro va fi prima de casare, care se va plăti acelor persoane care predau o maşină înmatriculată, se înscriu la dealer, casează maşina, o radiază şi o scot din circulaţie.

Dacia înregistrează un RECORD ABSOLUT

Proiectul mai propune majorarea ecobonusurilor. Acestea sunt sume acordate pe lângă prima de casare, pentru cei care cumpără mașini noi hibrid sau puțin poluante. Ecobonusul pentru mașini hibrid se va majora de la 2.500 de lei, cât e în prezent, la 3.000 de lei, în timp ce ecobonusul pentru mașinile cu emisii mici, de sub 96 g/km CO2, va crește de la 1.000 la 1.500 de lei.

Pe de altă parte, ecotichetele primite pentru cumpărarea de mașini electrice sau hibride în cadrul programului Rabla Plus se vor păstra la aceeași valoare din anii trecuți. Astfel, și în acest an, valoarea unui ecotichet Rabla Plus va fi de până la 45.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric, sau de 20.000 de lei, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou hibrid cu sursă de alimentare externă și care are emisii de CO2 de până la 50 g/km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel