Programul Rabla pentru electrocasnice, AMÂNAT. Care este explicația
Autor: Oana Pavelescu pe 15 dec 2020 / 12:47 | Articole recomandate

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor trebuia să lanseze, astăzi, 15 decembrie, prin Administrația Fondului pentru Mediu, Programul Rabla pentru Electrocasnice dedicat persoanelor fizice.

Însă site-ul dedicat înscrierii în acest program nu este funcțional explicația Ministerului Mediului fiind acela că ar fi avut loc un atac cibernetic.

„Din cauza contextului general de instabilitate a securității cibernetice, a unor suspiciuni privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice, Administraţia Fondului pentru Mediu anunță amânarea deschiderii sesiunii de înscriere a persoanelor fizice în vederea implementării unor măsuri de siguranță suplimentare pentru Programul național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne cerem scuze pentru disfuncționalitățile apărute și vă asigurăm că AFM va depune diligențele necesare pentru defășurarea în bune condiții a programului”, anunță instituția pe site.

Citește și: Rabla pentru electrocasnice 2020. Mâine se dă startul. Cum procendăm

Te-ar putea interesa și...
Articole recomandate Vezi toate articolele