Proiectul secret al miliardarului Bill Gates. Energie pură!
Autor: Simona Haiduc pe 21 noi 2019 / 17:46 | Declarația zilei

O instalație care poate marca un progres major

Finanțat de miliardarul Bill Gates, start-upul Heliogen generează căldură solară de peste 1000 de grade Celsius, folosind oglinzi. Oamenii de știință care au lucrat în mare secret, au anunțat că au găsit o metodă de a transforma energia solară în căldură extremă, care poate fi folosită de industrie. 

Start-upul finanțat de Bill Gates și de alți investitori ecologici a construit o centrală electrică solară, unde majoritatea panourilor solare îndreaptă lumina solară unele spre celelalte pentru a spori căldura, concentrând energia solară. Principiul este vechi de când lumea - lupa care poate provoca un incendiu.

Aplicată acum, această tehnologie simplă poate genera căldură de peste 1000 de grade Celsius, suficient pentru a alimenta ramuri industriale care se bazează pe reacții chimice la temperaturi extreme. Majoritatea centralelor electrice solare folosesc agentul termic pentru transformarea apei în aburul care învârte turbina generatoare de energie.

Citește și Profețiile lui Bill Gates de acum 20 de ani. Câte s-au adeverit

Panourile solare Heliogen acționează împreună ca o lupă uriașă într-un sistem capabil să suporte temperaturi de până la 1500 de grade Celsius. Prin urmare, Heliogen propune să furnizeze pe piață temperaturi ridicate ce pot pune în mișcare diferite procese industriale. Investițiile lui Gates în acest proiect, care se ridică deja la 100 milioane de dolari, reprezintă încrederea omului de afaceri că omul va reuși să obțină energie pură până în 2013.

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele