PSD s-a apucat de treabă. Strânge semnături pentrru moțiunea de cenzură
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Clasa politică se folosește de pensii ca de un instrument
Clasa politică se folosește de pensii ca de un instrument
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară că social-democrațîi vor începe foarte curând să strângă semnături pentru a depune o moțiune de cenzură în prima sesiune parlamentară din 2020, care va începe la 1 februarie.

Președintele PSD susține că are multe motive pentru a trimite Guvernul Orban acasă, unul dintre acestea fiind subfinanțarea unor proiecte de infrastructură importante, cum ar fi, spre exemplu, centură Bacăului. Liderul social-democraților spune că, în bugetul întocmit de liberali pentru anul 2020, proiectele mari de infrastructură, pe care PSD le-a finanțat, primesc insuficiente fonduri pentru a putea fi duse la bun sfârșit.

De asemenea, Ciolacu îi acuză pe liberali că au mințit în campania electorală și că nu își respectă promisiunile făcute în față alegătorilor. Mai mult decât atât, întrebat în platoul unei emisiuni televizate dacă PSD se teme de alegerile anticipate, Ciolacu a negat.

Astfel, după cum susține liderul PSD, social-democrațîi vor începe să strângă semnături la primele reuniuni ale grupurilor parlamentare, care au loc, conform procedurii, cu puțîn timp înainte de începerea primei sesiuni parlamentare din acest an, la 1 februarie. Ciolacu și-a exprimat speranța că moțiunea să fie depusă mai devreme decât dată la care vor avea loc alegerile locale de anul acesta.

Moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor a trecut. Ce a spus Cîțu

Ciolacu a mai spus, de asemenea, că PSD nu mai are majoritate în Parlament, dar că este, în acest moment, singurul partid de opoziție din România.

"În sesiunea parlamentară de anul acesta, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moțiune de cenzură. La prima reuniune a grupurilor parlamentare, așa se practică înainte de începerea sesiunii, o să ne strângem și o să începem strângerea de semnături, iar în decursul sesiunii vom depune moțiunea de cenzură.

Noi nu suntem majoritari în acest moment în Parlament, PSD fiind singurul partid de opoziție, dar descoperim în Guvernul Orban de două luni tot felul de minuni haotice. Așteptăm să convingem și să se convingă celelalte partide care au votat acest guvern de necesitatea depunerii acestei moțiuni de cenzură”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

De asemenea, luna februarie este una foarte importantă pentru social-democrați. PSD se va întruni în februarie în Congres Național, pentru a-și alege nouă echipa de conducere, cu mandat deplin, după ce Viorica Dancila și-a dat demisia, și șefia a fost preluată cu titlu interimar, de Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel