Putin va da ORDINUL? Ministrul Apărării, apărut PE NEAȘTEPTATE în Crimeea
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Manevrele nu au fost anunțate decât în ultimul moment
Manevrele nu au fost anunțate decât în ultimul moment
Informația a luat prin surprindere inclusiv presa cu acces la informațiile din interiorul Ministerului Apărării al Rusiei. Dar nu s-a scris nimic, nu s-a spus nimic. Serghei Șoigu și-a făcut apariția la o zi după ce, adresându-se țării, președintele Vladimir Putin a amenințat Occidentul să nu ”treacă liniile roșii” în privința Moscovei. Care sunt aceste linii roșii a explicat, ulterior, secretarul de presă al liderului de la Kremlin, Dmitri Peskov.

Pentru moment însă, liniile roșii ale lui Putin sunt importante. Esențial este ce fac Șoigu în Crimeea. Este de la sine înțeles că nu a plecat de capul lui în Peninsula anexată de Rusia în 2016 printr-o manevră care a lăsat Occidentul fără cuvinte. Nu degeaba scria, ieri, jurnalistul german Stefan Kornelius în paginile publicației Suddeutsche Zeitung, că ”PUtin a fost mereu înainte logicii liniare a Occidentului. Principala lui armă este surpriza, iar cu reacțiile știe cum să se descurce”. 

Deci, de ce s-a dus Șoigu în Crimeea. Răspuns: pentru a urmări exercițiile organizate în cadrul ”verificării inopinate a stării de pregătire a trupelor”, susține cotidianul rus RBK, citând un comunicat al instituției patronate de Șoigu, un vechi și fidel prieten al președintelui. 

Interesant este că, potrivit RBK, despre aceste manvevre s-a aflat în ajun. Adică tot în contextul discursului lui Putin din plenul Adunării Federale, parlamentul bicameral a țării sale pe care o conduce de nici el nu mai știe de când. De la bordul unui elicopter de luptă, Șoigu a survolat zona de desfășurare a exercițiilor, pentru care au fost mobilizate mijloace serioase de tehnică de luptă și efectiv uman. 

Citește și Zonele MORȚII din Rusia. Kremlinul ”coace” un nou plan pentru cetățeni

Și iată cum descrie RBK scopul acestor antrenamente: ”Militarii vor exersa operațiuni de desant din aer în condiții de spagere a dispozitivului de apărare a al inamicului. De asemenea, planul manevrelor include trageri de la bordul navelor de suprafață asupra unor ținte situate la sol, precum și misiuni de conclucrare cu aviația militară”. Să fie oare ultimul antrenament dinaintea ”furtunii”? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel