RABLA 2021. Când se dă startul. Vești bune de la ministerul Mediului
Autor: Ciprian Dumitrache pe 19 apr, 13:52 | Articole recomandate

Programul Rabla clasic 2021 aduce mai mulți bani beneficiarilor.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că bugetul AFM, Autorității Fondului de Mediu, va fi aprobat miercuri în ședință de Guvern și, la câteva zile după aprobare, vor fi lansate cele trei programe Rabla: Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla pentru electrocasnice.

Tanczos Barna a declarat că programele Rabla din 2021 vor fi lansate, cât mai curând, după ce bugetul AFM va fi aprobat miercuri, în ședința de Guvern.

Ministrul Mediului a precizat că vor exista trei programe ce vor fi implementate și lansate după ședința de miercuri:

Rabla Clasic, care va permite acordarea de vouchere cu o valoare crescută la 7500 de lei(de la 6.500 de lei, cât valora anul trecut un tichet).

Ecobonusul crește cu 500 de lei. Pentru mașinile noi, cu emisii de noxe foarte scăzute, valoarea ecobonusului va fi crescut la 1.500 de lei, în timp ce mașinile hibride (fără plug-in) vor avea un ecobonus de 3.000 de lei.

Orban: Miniștrii care își permit să-și atace premierul trebuie să pleace acasă

Rabla Plus va beneficia de un buget dublu, raportat la anul 2020. ''Am dublat bugetul pt Rabla Plus (mașinile cu motorizare plug-in și electrică). Am dublat banii, precum și numărul de mașini care se vor putea achiziționa prin program''.

De asemenea, ministrul Mediului nu a exclus o suplimentare de buget pentru acest program, spre sfârșitul anului.

Privitor la programul Rabla pentru electrocasnice, Tanczos Barna a declarat la Digi24 că lansarea programului se va face, de asemenea, în câteva zile.

 

 

 


Articole recomandate Vezi toate articolele