Rachetă fulger pentru armata SUA. Se ocupă Lockheed Martin
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Va fi ceva deosebit
Va fi ceva deosebit
Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), agenția Pentagonului care se ocupă de realizarea noilor  tehnologii pentru forțele armate ale SUA, a încheiat un contract în valoare de 31,9 milioane de dolari cu compania americană Lockheed Martin în vederea creării unei rachete fără egal în lume.

Mai precis, este vorba despre sistemul Operational Fires (OpFires) - o rachetă hipersonică inovativă cu accelerator, capabilă să treacă de orice scut de apărare antiaeriană, oricât de sofisticat ar fi, și să doboare rapid ținta.

Conform condițiilor impuse de contract, prototipul rachetei va fi prezentat anul viitor. Tot în 2021 va începe programul de testare a elementelor componentelor și diferitelor sisteme, pentru ca în 2022 să demareze testele de zbor.

”Racheta OpFires are o importanță determinantă pentru că va asigura armatei SUA o manvrabilitate ridicată și mijloace de reacție rapidă, capabile să acționeze în situații imprevizibile la sol”, au explicat responsabilii companiei Lockheed Martin.

Citește și Noua rachetă a Chinei a pus Pentagonul pe jar. Ce face

În decembrie anul trecut, șeful Pentagonului, Mark Esper, a recunoscut că Statele Unite au rămas, oarecum în urmă, în domeniul dezvoltării armelor hipersonice. El a explicat că, de câțiva ani, SUA au stopat orice programe pe acest segment, preferând să se concentreze pe alte tipuri de arme, dar că acum a venit momentul ”ca fiecare dolar să fie investit” în astfel de dispozitive de luptă pentru a dobândi, și aici, supremație absolută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel