Raiffeisen Global Equity,primul fond din România care investeşte altfel
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Sprijinul a fost oferit pentru perioada stării de urgență
Sprijinul a fost oferit pentru perioada stării de urgență
Raiffeisen Asset Management lansează un nou fond de investiţii - Raiffeisen Global Equity - care va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global.

Potrivit unui comunicat al companiei, noul fond de investiţii va fi legat de ratingul ESG ((Environmental, Social, Governance), adică investiţiile se fac ţinând cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii. Noul fond va investi în fonduri de acţiuni şi va avea diversificare la nivel global, iar investiţiile vor ţine cont, pe lângă criteriile de randament, şi de cele de rating ESG, publicate de companii.

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezintă un set de standarde pe care investitorii le urmăresc atunci când analizează companiile în care investesc şi au în vedere trei componente: (E) mediu - impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului înconjurător; (S) social - relaţia companiei cu stakeholderii (angajaţi, clienţi, comunitate); (G) guvernanţa - măsura în care compania respectă cerinţele de guvernanţă (leadership, respectarea normelor, drepturile acţionarilor etc.).

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018, aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunseseră să fie administrate în baza unor criterii ESG, existând fonduri totale de peste 31.000 de miliarde dolari plasate în active sustenabile. Aceste valori reprezentau o creştere cu 34% faţă de nivelul anului 2016, iar tendinţa de creştere s-a menţinut şi la nivelul anului trecut.

Citește și Băncile care garantează depozitele clienților în 2020

Raiffeisen Asset Management ocupă poziţia a doua în topul companiilor de administrare a fondurilor de investiţii din România, administrând active în valoare totală de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administrează în total 15 fonduri mutuale (incluzând noul fond de acţiuni ESG) şi un fond de pensii facultative, Pilonul III.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel