Raluca Turcan: Am descoperit copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP
Autor: Antonia Popescu pe 27 feb, 12:41 | Articole recomandate

Raluca Turcan: Am descoperit copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP

Raluca Turcan a declarat, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanțe, că s-au descoperit copii fără CNP și că ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de doi ani.

“Ajutoarele sociale nu au mai fost verificate de 2 ani. Acastă campanie de verificare a ajutoarelor sociale are în primul rând scopul de a calibra nivelul ajutoarelor sociale pentru că 157 lei pentru o persoană aflată în nevoie reală de asistență sociale sunt total insuficienți. Am descoperit în urma acestei campanii copii fără CNP. Știți ce înseamnă copii ai României la 11 și 12 ani fără CNP? Este teribil. Pentru ei am deschis ajutoare sociale așa cum am deschis și pentru alte persoane vulnerabile pe care le-am identificat”, a spus ministrul Muncii.

DOVEZILE care vor ZGUDUI omenirea! Detalii ȘOCANTE

Potrivit Ralucăi Turcan, în România avem 30% familii monoparentale cu peste 3 copii.

„Pentru ei, 157 lei nu reprezintă aproape nimic. Au nevoie de educație, sănătate, consiliere, sprijin de zi astfel încât să fie scoși din sărăcie. Avem 6 miliarde euro fonduri europene în viitorul exercițiu financiar pe care avem obligația să-i cheltuim țintit”, a adăugat aceasta.


Articole recomandate Vezi toate articolele