Reciclare. Rareș Hopincă. Proiect: Aspiratorul care absoarbe gunoiul VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O soluție care elimină multe neplăceri
O soluție care elimină multe neplăceri
EXCLUSIV
Nu este o luptă pierdută, se poate face reciclare, iar cele două proiecte pilot care vor fi implementate în Sectorul 5 demonstrează acest lucru, a declarat Rareș Hopincă, City Manager Sector 5, în cadrul dezbaterii online cu tema ”Reciclarea, obiectiv ratat? Strategia câștigătoare pentru România”, organizată de DC Media Group.

Rareș Hopincă vorbit și despre proiectul colectării pe sistem vacuum, care, potrivit spuselor sale, ”se poate face în special în dezvoltările imobiliare noi. Ce înseamnă? Înseamnă că un grup de locuințe va avea toboganul tradițional de gunoi, dar care va fi integrat într-un sistem vacuum, care preia gunoiul, ca un aspirator, dacă vreți, și îl duce într-o incintă, de regulă, la subsol, unde există un prescontainer de 20 de metri cubi sau poate mai mare, și îl sortează pe același principiu al culorilor sau al greutăților. Capacități tehnice există pentru a organiza lucrurile în foarte multe moduri”, a arătat el.  

Potrivit spuselor sale, ”și atunci, la nivelul unui întreg cvartal de blocuri sau a unei unități de învățământ, aruncăm gunoiul în sistem vacuum, iar acesta îl aspiră, îl trage și îl duce, îl transportă pe sistem de tubulatură până la 100, 200, 300 de metri într-o incintă, de regulă, îngropată, unde avem posibilitatea de a instala un prescontainer. Se elimină, practic, contactul gunoiului cu orice operator uman, cu suprafața etc. 

Citește și Rareș Hopincă are SOLUȚIA! Ce se va întâmpla cu ghenele blocurilor (VIDEO)

Eliminăm posibilitatea ca gunoiul să ajungă în stradă, să ajungă la colțul blocului. Pentru că, dacă cetățeanul aruncă gunoiul în sistem vacuum, el se va duce direct în incinta îngropată și, de acolo, va fi colectat o dată pe săptămână sau cu regularitatea care se impune”, a subliniat Rareș Hopincă. 

El a menționat că acest sistem este mai scump, analizăm posibilitatea de a-l instala mai întâi la nivelul unor obiective publice, o piață și o școală, pentru că acolo putem face și această ghenă îngropată. Ceea ce vreau să spun este că aceste două proiecte pilot arată că se poate face. Nu este o luptă pierdută, se poate face. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel