Record de box-office mondial pentru Disney
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Datorită uriaşului succes al mastodontului de divertisment Disney, industria filmului americană a doborât un nou record la box-office-ul mondial în 2019
Datorită uriaşului succes al mastodontului de divertisment Disney, industria filmului americană a doborât un nou record la box-office-ul mondial în 2019
Datorită uriaşului succes al mastodontului de divertisment Disney, industria filmului americană a doborât un nou record la box-office-ul mondial în 2019, cu încasări de 42,5 de miliarde de dolari, relatează ADP. 

Succesul în cinematografe al blockbusterelor imperiului lui Mickey Mouse ('Avengers: Endgame', 'Lion King' şi 'Frozen 2') au permis doborârea recordului de anul de 41,7 miliarde de dolari, potrivit cabinetului de specialitate Comscore.

Cine este omul din spatele succesului Disney

America de Nord reprezintă un sfert din total, cu 11 miliarde de dolari, însă recordul a fost doborât mai ales datorită noilor pieţe în dezvoltare (Chine, Japonia, Brazilia, Mexic). 'Avengers: Endgame', noul lungmetraj cu supereroi al universului Marvel (care a fost cumpărat de Disney în 2009) a devenit cel mai profitabil film din toate timpurile, doborând recordul deţinut de 'Avatar'.

Alte două filme Marvel/Disney se află în Top 5 al anului 2019: 'Captain Marvel' şi 'Spider-Man: Far From Home' (coprodus de Sony). 'Stelele s-au aliniat pentru Disney', care poate include şi succesul obţinut de ultimul film 'Star Wars'', a comentat Paul Dergarabedian, analist la Comscore.

Hegemonia culturală nu ar trebui să se oprească pentru liderul mondial al divertismentului: Disney, care s-a specializat în remake-uri, abordează anul 2020 cu o nouă versiune a filmului 'Mulan' (cu actori reali) şi 'Black Widow', aventurile solo ale eroinei Avengers interpretată de Scarlett Johansson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...

Șeful Stellantis își apără salariul de 36,5 milioane de euro

”Ca un jucător de fotbal, există un contract”, a...

Incendiu de proporții la Bursa de la Copenhaga

Un incendiu care a devastat vechea clădire a bursei de...


pixel