Restricţii în Bucureşti? Ce spune prefectul Capitalei
Autor: Antonia Popescu pe 02 sep, 16:01 | Declarația zilei

Prima localitate din România unde se introduc RESTRICȚII DURE

Rata de incidenţă a cazurilor de Covid se apropie de 1 în Bucureşti, dar ritmul de creşetere arată căîn curând Capitala ar putea fi în scenariul galben.

România se apropie de 1.500 de infectări COVID-19 pe zi, iar multe localităţi au intrat dej aîn scenariul galben sau chiar roşu. În București și Ilfov se înregistrează cele mai multe cazuri de coronavirus, conform bilanţurilor zilnice. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că până în acest moment nu se impun măsuri suplimentare sau restricții şi se așteaptă prelungirea stării de alertă.

„La momentul acesta suntem sub 1 la mie, dar nici la pragul de 1 la mie nu sunt măsuri sanitare noi. Măsurile sunt luate în funcție de pragurile care sunt prevăzute în Hotărârea de Guvern în acest moment și acele praguri sunt 2 la mie, 3 la mie, 4 la mie şi 7 la mie. Deci până la 2 la mie nu avem în vedere nicio măsură suplimentară de siguranță.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Pe data de 10 septembrie așteptăm Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă și dacă acolo vor apărea măsuri suplimentare atunci le vom aplica în consecință și la București.

CNSU a HOTĂRÂT! Când se vor ÎNCHIDE ȘCOLILE

Restricţii Bucureşti. Întrebat dacă suntem pregătiţi pentru începerea şcolilor, prefectul Capitalei a spus că da, Bucureștiul este pregătit cu campanii de informare şi va susține ministerul Sănătăţii cu campania de vaccinare în şcoli.

„Avem discuții cu zona sanitară și zona didactică suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor avem și măsuri de informare și măsuri de vaccinare. Ştim că ministerele Educației şi Sănătății pregătesc o campanie vaccinare în şcoli și noi în București suntem pregătiți o să susținem acest efort.

Am discutat deja cu toţi factorii responsabili. Vom face și campanii de informare atât printre cadrele didactice cât și printre elevi.(…)  Am avut discuții atât cu DSP și cu INSP astfel încât să avem niște măsuri specifice ca informațiile să ajungă cât mai repede și cât mai fidel la oamenii care au nevoie, așa fel încât ei să ia o decizie cu privire la vaccinare”, a spus Alin Stoica, prefectul Capitalei, potrivit RTV.


Declarația zilei Vezi toate articolele