Revoltă la Facebook. Angajații, supărați pe Mark Zuckerberg
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Donald Trump și Mark Zuckerberg
Donald Trump și Mark Zuckerberg
Angajații Facebook Inc. au devenit din ce în ce mai îndrăzneți în a-și exprima nemulțumirea față de decizia directorului executiv Mark Zuckerberg de a nu lua măsuri asupra comentariilor incendiare postate pe rețeaua socială de către președintele SUA, Donald Trump.

După ce Tweeter a marcat un mesaj al președintelui SUA drept unul care încalcă regulile platformei prin glorificarea violenței, Mark Zuckerberg a declarat că el preferă să nu se amestece în această chestiune și a postat pe Facebook un mesaj în care a spus că: „Credem că oamenii trebuie să știe dacă guvernul intenționează să implementeze forța.”

Angajați din zona de management al Facebook și-au declarat dezacordul, iar unii angajați - care lucrează de acasă din cauza pandemiei - au organizat o intervenție virtuală, hotărând să nu se conecteze pentru a lucra luni, în semn de protest.

"Mark greșește și mă voi strădui în cel mai mare mod posibil să-mi schimb părerea", a declarat Ryan Freitas, directorul pentru designului de produs din cadrul News Feed-ul Facebook. 

„Acordarea unei platforme de unde cineva să poată incita la violență și a răspândi dezinformarea este inacceptabilă, indiferent cine ești sau dacă ești demn de a face parte din știri”, a scris Andrew Crow, șeful departamentului de design pentru linia de produse Facebook Portal.

Cât au câștigat în pandemie Zuckerberg și Bezos

Într-o postare făcută duminică târziu, Zuckerberg a declarat că Facebook are angajați „10 milioane de dolari suplimentari pentru grupurile care lucrează pentru justiția rasială” și că: Facebook „are multe eforturi de făcut pentru a menține oamenii în siguranță și pentru a ne asigura că sistemele noastre nu amplifică prejudecățile”, Dar CEO-ul Facebook nu a abordat îngrijorarea manifestată de angajații săi legată de postările liderului de la Casa Albă.

Trump l-a sunat vineri pe Mark Zuckerberg pentru a discuta situația, au declarat surse apropiate de șeful rețelei de socializare.
După discuție Zuckerberg și-a exprimat dezamăgirea pentru tonul lui Trump și i-a spus că pune Facebook într-o poziție dificilă, au mai spus aceleași surse.

Discuția dintre cei doi a avut loc după ce Facebook a încercat sp ia legătura cu Casa Albă pentru a vedea dacă Trump își va schimba postarea. 

Extrem de rar se întâmplă ca angajații Facebook să vorbească public despre activitatea internă, cu excepția cazului în care au permisiunea echipei de comunicare. Compania din Menlo Park, pedepsea astfel de lucruri în trecut însă acum Facebook a schimbat această abordare.

„Recunoaștem durerea pe care mulți dintre oamenii noștri o simt acum, în special comunitatea noastră de angajați de culoare. Încurajăm angajații să vorbească deschis atunci când nu sunt de acord cu conducerea ”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, într-o declarație. „Pe măsură ce ne vom confrunta cu decizii dificile suplimentare în legătură cu conținutul, vom continua să căutăm feedback sincer.” Angajații care pleacă la proteste nu vor trebui să își folosească zilele de vacanță pentru timpul liber.

Zuckerberg va discuta despre această chestiune într-o întâlnire la nivel înalt al companiei în cursul zilei de azi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel