Rogojinaru: Comerțul online este latura frumoasă a necazului prin care trecem
Autor: Antonia Popescu pe 22 iul, 12:20 | Declarația zilei

Rogojinaru: Comerțul online este latura frumoasă a necazului prin care trecem

Comerţul online este latura frumoasă a necazului prin care trecem şi încercăm să găsim o modalitate să-i ajutăm din punct de vedere financiar pe retailerii de pe partea de e-commerce, a declarat, miercuri, într-o videoconferinţă de specialitate, Liviu Rogojinaru, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei.

"Comerţul este unul dintre principalele domenii în care ne îndreptăm atenţia. Trebuie spus foarte clar: comerţul online este foarte important, pentru că a crescut, este latura frumoasă a necazului prin care trecem. Suntem într-o discuţie continuă cu retailerii, sper să reuşim să le dăm acele ajutoare de care au nevoie. O bună parte dintre retaileri sunt şi comercianţi online, şi-au dezvoltat şi partea de e-commerce. Încercăm să facem cât mai mult posibil ca economia şi România să simtă cât mai puţin loviturile pe care le primim din cauza situaţiei coronavirus. După ce trece această primă "nebunie", încercăm să găsim o modalitate de a-i ajuta din punct de vedere financiar pe cei care sunt pe partea de e-commerce, la modul că poate vom reuşi să dezvoltăm, cu anul viitor, o platformă naţională. Poate reuşim să dezvoltăm nişte platforme pe diverse domenii de activitate", a spus Rogojinaru.

Fiscul și-a întârit aparatul de inspectori. Firmele se pot aștepta la controale

Acesta a menţionat, totodată, că o asociaţie a profesioniştilor din e-commerce este foarte utilă, iar un alt plan al autorităţilor este crearea unor platforme digitale pentru târguri şi expoziţii."Am fi foarte bucuroşi dacă cei care sunt profesionişti în acest domeniu destul de nou în activitatea comercială se vor uni într-o asociaţie profesională în aşa manieră încât să putem să avem o discuţie unitară cu nişte purtători de cuvânt ai industriei. Acum, noi vrem să-i ajutăm pe retaileri să se pună de comun acord cu marile centre comerciale. Îi ajutăm financiar cu 160 de milioane, sper să-mi vină banii, să-şi plătească din datorii. Vrem să-i încurajăm pe cei care fac e-commerce să-şi dezvolte platforme. Ne gândim la minister să facem cinci platforme pentru târguri şi expoziţii în online. De asemenea, pentru cei din e-commerce vrem să găsim o soluţie să participe la târgurile şi expoziţiile internaţionale ca să poată internaţionaliza, să poată să cumpere şi alţii de la noi. Am vrea ca statul să acopere din aceste costuri", a afirmat oficialul MEEMA.Stadiul şi evoluţia pieţei de retail din România în perioada pandemiei de COVID-19 sunt temele dezbătute în cadrul unei videoconferinţe de specialitate, organizate de publicaţia Profit.ro. 

Te-ar putea interesa și...
Declarația zilei Vezi toate articolele