Rolls-Royce, record de viteză a unui motor electric de avion VIDEO
Autor: Oana Pavelescu pe 30 sep, 19:07 | Auto

Motorul Rolls-Royce

Rolls-Royce a anunțat a finalizat testarea tehnologiei pe care intenționează să o utilizeze în linia sa de avioane alimentate electric - una de la care se așteaptă să bată recordurile de viteză pentru avioanele electrice. 

Noul avion va fi unul dintre produsele esențiale ale inițiativei ACCEL a companiei, al cărei obiectiv principal va fi să producă avioane și motoare cu emisii zero pentru alți producători de avioane. Rolls-Royce a dat publicității și un videoclip care prezintă părți ale testării la sol.

Testarea a fost făcută cu un segment de avion care conține un model la scară completă a părții din față a fuselajului avionului ionBird. Acesta a fost echipat cu un motor electric de 500 de cai putere, cu 6000 de celule - suficient, susține compania, pentru a alimenta 250 de locuințe -, ceea ce va menține în zbor viitorul avion pe o distanță de aproximativ 320 km.

Covid-19 a lăsat Rolls-Royce și Porsche fără prețioasele interioare din piele

De asemenea, se așteaptă ca motorul să furnizeze suficientă putere pentru ca avionul să zboare cu viteza de  480 km / h - ceea ce ar fi un record pentru un avion electric.

Rolls-Royce a lucrat cu producătorul de motoare electrice YASA și Electroflight, un start-up de aviație și compania de ceasuri de lux Bremont, care a asistat la proiectarea tabloului de bord și care va fi, de asemenea, cronometrul atunci când se va testa viteza avionului.

Testarea la sol a constat în rularea elicei la viteză maximă (2.400 rpm), optimizarea sistemului și punerea în aplicare a procedurilor pentru utilizarea tehnologiei într-un avion real și analizarea datelor de la senzori care măsoară parametri ai pieselor testate.

Oficialii companiei au anunțat că primul avion care va folosi noua tehnologie va zbura cândva anul acesta, iar probele de sincronizare vor avea loc la începutul anului viitor. Avionul va fi un monopost cu trei motoare electrice axiale 750R.

 

Te-ar putea interesa și...
Auto Vezi toate articolele